Tavaly számos olyan új Google Analytics funkciót vezettünk be, amelyek kifejezetten vállalati felhasználóink igényeihez igazodtak. Az idén újabb hatékony funkciókkal bővítjük ezek körét.

A Google Analytics alapfilozófiája, hogy széles körben elérhetővé tegye az adatokat, és azokat jól hasznosítható módon tálalja. Így ezek az egyszerűen használható funkciók bárki számára rendelkezésre állnak, és azokhoz bárki hozzáférhet. Bízunk benne, de számítunk is arra, hogy a kezdőktől a gyakorlott elemző szakemberekig mindenki kihasználja majd a kínálkozó előnyöket. Az alábbiakban áttekintést adunk az egyes új funkciókról.

Mobil követés

A Mobil követés és jelentéskészítés lehetővé teszi a mobil webhelyek és az összes böngészésre képes mobileszköz követését függetlenül attól, hogy egy adott eszközön futtatható-e JavaScript, vagy sem. Természetesen a legfejlettebb telefonok, így az Androidok és az iPhone-ok is követhetők. Emellett követheted az egyes mobileszközökön használt alkalmazásokat is.

Továbbfejlesztett célok és a bevonódásra vonatkozó célok

Minden Google Analytics profilban 4-ről 20-ra emeltük a lehetséges célok számát. A célok URL-lel történő megadásán túl két további kritériumot is kialakítottuk a céltípusok megadására. Ezek szerepe a felhasználói bevonódás és a márkaépítés sikerének mérése. Mostantól a célok meghatározhatók a Webhelyen töltött idő és az Oldal/látogatás érték alapján is.Kimutatások és Másodlagos dimenziók

A Kimutatások és a Másodlagos dimenziók funkcióval a Google Analytics még több "lóerőt" kínál a speciális adatelemzések elvégzéséhez. A kimutatás révén több szempontból is megvizsgálhatod ugyanazt a jelentéstáblázatot, és ezzel lehetőséged nyílik az adatok közötti fontos összefüggések és trendek felismerésére. Az egyhangú egydimenziós jelentések többdimenziós "kereszttáblává" válnak, így az adatokat az új dimenziókba átlépve más szemszögekből is áttekintheted. Emellett a legtöbb, táblázatot is tartalmazó jelentés mellé egy második Dimenzió legördülő menü is került, aminek köszönhetően egyidejűleg tekinthetsz meg egyetlen Google Analytics jelentési táblázatban két dimenziót és azok mutatóit.

A kimutatások és a másodlagos dimenziók részletes elemzéseket tesznek lehetővé úgy, hogy az adatokat nem kell táblázatkezelő alkalmazásba exportálni.

Speciális szűrők

A legtöbb táblázat Speciális szűrőket is kapott, amelyek segítségével a táblázat sorai a mutatók értékei alapján szűrhetők. Egyszerűen válassz egy mutatót, majd adj meg egy határértéket és egy szűrőt.Egyéni változók

A Többszörös egyéni változók funkció a haladó Google Analytics felhasználók számára lehetővé teszi akár öt felhasználó által definiált érték használatát. A felhasználó által definiált értékek segítségével több, akár párhuzamos követőszegmenst is létrehozhatsz a látogatók, a munkamenetek és az interakciók szintjén. A weboldalaidhoz egyszerű JavaScript-hívásokat adva a megfelelő szegmensekbe sorolhatod az egyes látogatókat, és megtekintheted az összefoglaló eredményeket a jelentésekben.

Szegmensek és speciális jelentéssablonok megosztása

A speciális szegmensek és az egyéni jelentések használatával mostantól pontosabban megszabhatod, mely profilokban jelenjenek meg az egyes szegmensek és jelentések. Emellett az egyéni jelentéssablonokat könnyedén meg tudod osztani másokkal – ehhez elég egy linket megosztanod. Kifejezetten az értékesítők számára hoztál létre egyéni jelentést? Küldd el a jelentéssablonok linkjét bárkinek, aki rendelkezik Google Analytics fiókkal, és az előre megformázott értékesítési jelentéssablon automatikusan importálásra kerül.

Intelligens elemzés és egyéni figyelmeztetések

Mostantól nem kell átfésülnöd az adatokat jelentős változások után kutatva, mert automatikusan figyelmeztetünk a fiókodban bekövetkezett fontosabb változásokra. Ahelyett, hogy folyamatosan a jelentéseket figyelnéd, a kreatív adatelemzésnek szentelheted az idődet.A személyre szabható figyelmeztetések révén értesülhetsz a meghatározott változásokról. Napi, heti és havi eseményindítók rendelhetők meghatározott dimenziókhoz és mutatókhoz, az értesítést pedig e-mailen vagy közvetlenül a felhasználói felületen kaphatod meg, amint a változások történnek.