Miután az elmúlt egy évben belelendültünk az AdWords továbbfejlesztésébe, nemrég elérhetővé tettük a Kulcsszóválasztó eszköz és az Elhelyezés eszköz frissített bétaverzióit.

A két eszköz alapvető funkcióit megtartottuk, de kiegészültek olyan új funkciókkal, amelyek reményeink szerint még hasznosabbá teszik őket felhasználóink számára.

A frissített Kulcsszóválasztó eszköz (béta)

A Kulcsszóválasztó eszköz új verziójában egyesítve vannak a Kulcsszóválasztó eszköz és a Keresésalapú kulcsszóválasztó eszköz funkciói. Ez azt jelenti, hogy egy helyen kaphatsz kulcsszóötleteket beírt kulcsszavak alapján, a webhely tartalma alapján, illetve felhasználói keresések alapján. Szintén új lehetőség a kulcsszó, illetve a webhely/URL szerint történő keresés lehetősége – vagy akár egyszerre mindkettő szerint kereshetsz, így nem kell külön elvégezni ezeket a kereséseket. Továbbá az egyes kulcsszavaknál egyszerre megjelenik az összes egyezési típus, ami segít összehasonlítani az egyes egyezési típusok statisztikáit. A végleges kulcsszólista összeállítása után letöltheted a kulcsszótalálatokat vagy a kijelölt kulcsszavakat táblázat formájában.

(teljes mérethez kattints a képre)

A frissített Elhelyezés eszköz (béta)

A frissített Kulcsszóválasztó eszközhöz hasonlóan az Elhelyezés eszköz frissített verziójában az elhelyezések kereshetők kulcsszó alapján, webhely/URL alapján, illetve egyszerre mindkettő alapján. Kereshetsz például olyan elhelyezéseket, amelyek csak a youtube.com webhelyen találhatók meg, és egyben videoelhelyezések. A haladó beállítások között további szűrést adhatsz meg az elhelyezésekhez, például ország vagy nyelv, a naponkénti becsült megjelenítések száma, a felvett hirdetések mérete (az a méret, amelyet a tartalomszolgáltató nyújt az általa kínált elhelyezésekhez), illetve demográfiai adatok alapján (ennek külföldre célzott kampányoknál lehet jelentősége).

(teljes mérethez kattints a képre)

A frissített Kulcsszóválasztó eszköz a jelenlegi Kulcsszóválasztó eszközben található linkre kattintva érhető el. A frissített Elhelyezés eszköz eléréséhez kattints a Lehetőségek lapon található Eszközök panel "További eszközök" elemére. Itt meg kell jelennie a frissített Elhelyezés eszközre mutató linknek.

Ezeket a linkeket az elkövetkező hetek során folyamatosan vezetjük be felhasználóinknál. Ha fiókodban megtalálhatók ezek a linkek, akkor arra biztatunk, hogy próbáld ki az eszközök új verzióit.