Az ügynökségeknek és a nagyobb kampányokat kezelő egyéni ügyfeleinknek talán nem kell bemutatni az AdWords Szerkesztő szoftvert, viszont a visszajelzések alapján még sokan nem ismerik, de akik ismerik is, azok közül sem mindenki használja ki a benne rejlő lehetőségeket.

Az AdWords Szerkesztő (leánykori nevén AdWords Editor) egy olyan, számítógépre telepíthető ingyenes program, amellyel letölthető az AdWords-fiók teljes tartalma, és akár offline módon, az online kezelőfelülethez mérten sokszoros sebesességgel lehet változtatásokat végezni a kulcsszavakon, a hirdetésszövegeken és szinte az összes többi beállításon.


Néhány napja elkészült egy rövid esettanulmányunk, amelyben Gál Kristóf (Primodesign) számol be az AdWords Szerkesztővel kapcsolatos tapasztalatairól (a dokumentum PDF-formátumban).

A program előnyei dióhéjban:
  • A fiók és a kampányok letölthetők a számítógépre, és internetkapcsolat nélkül is módosíthatók
  • Tömeges módosításokat (például keresés-csere) lehet végezni a kampányok elemein
  • Könnyedén duplikálhatóak és másolhatóak a kampányok, a beállítások, a hirdetéscsoportok, a kulcsszavak és a szövegek
  • A navigáció még az AdWords új felületénél is gyorsabb
  • A módosításokat és a kampányokat meg lehet osztani másokkal; többen is lehet dolgozni egy kampányon
  • Könnyen áttekinthető HTML-összesítő exportálható, amit például ügynökségek küldhetnek ki az ügyfeleiknek jóváhagyásra
  • Ingyenes
Az AdWords Szerkesztőről Madarász Márta kolléganőm hamarosan online előadást tart, amit elsősorban ügynökségek és nagyobb kampányokat kezelő egyéni ügyfeleink figyelmébe ajánlunk. Az előadáson a fentieken túl élőben bemutatjuk a kampányok le- és feltöltését, a tömeges változtatásokat, néhány Excel-trükköt és a kulcsszóválasztó alkalmazását is.

Az előadás időpontja: 2009. november 5., csütörtök, 10:30