A Keresési Trendek alapján január végén kezd el növekedni a Valentin nappal kapcsolatos keresések száma, ami újabb szezonális lehetőségeket tartogat webshopoknak, utazási irodáknak és ajándékboltoknak mind a keresési, mind pedig a tartalmi hálózaton.


Ebben a bejegyzésben összeszedtünk néhány rövid tippet, amelyek segítenek kihasználni a megnövekedett forgalomban rejlő lehetőségeket.

A keresési hálózaton...
  • A megfelelő kampányon belül hozz létre egy szezonális hirdetéscsoportot a Valentin nappal kapcsolatos keresésekre. A megfelelő kulcsszavak kiválasztásához használd a Kulcsszóválasztó eszközt vagy a Keresési Trendek Növekvő keresések funkcióját.
  • A hirdetésszövegekben mindenképpen utalj az alkalomra, a legjobb, ha a címsorban szerepel a Valentin nap kifejezés.
A tartalmi hálózaton...
  • Kulcsszavakkal vagy elhelyezésre célzással célozd meg a Valentin nappal, Valentin napi SMS-ekkel, szerelmes idézetekkel kapcsolatos oldalakat. A keresések számának megugrásával ugyanis egyértelműen ezeknek az oldalaknak a látogatottsága is megnövekszik.
  • Próbáld ki a célcsoport érdeklődése szerint célozni a hirdetéseidet. Valentin napi online virágrendeléssel a férfi internetezőket például a focival vagy az autóversenyzéssel kapcsolatos oldalakon érheted el leginkább.
  • Használj képes hirdetési formátumokat.
Mindkét esetben hasznos, ha a Valentin napi ajánlataidat egy külön aloldalon vagy microsite-on is bemutatod, és ide linkeled a hirdetéseket.