Abban, hogy egy weboldal mennyire konvertál, nagyon sok tényezőnek van szerepe: többek között számít maga a termék/szolgáltatás versenyképessége, a versenytársi környezet, és természetesen a weboldal használhatósága. Ez utóbbin belül lényeges, hogy a legfontosabb tartalmak, valamint a konverziós oldalhoz vezető menüelemek, gombok egyértelműek és könnyen megtalálhatóak legyenek.

A Google Labs nemrégiben kijött a Browser Size eszközzel, amely megmutatja, hogy egy weboldal bizonyos részei a látogatók mekkora hányadánál látszódnak a képernyőn görgetés nélkül.


Megtudhatjuk tehát, hogy például a "Kosárba vele" gomb a webshop látogatóinak hány százalékánál esik a képernyőn kívülre.

Az eszköz a Google látogatóinak effektív böngészőablak-méretein alapul, vagyis nem számít bele a címsor, az eszköztárak és a böngésző egyéb felületei, csak az a terület, amelyen a weboldal megjelenítődik. Fontos megemlíteni azt is, hogy a Browser Size eszköz a baloldalra igazított weboldalaknál működik megfelelően. A középre vagy jobbra igazított oldalaknál a böngésző szélességét a megfelelő értékhez kell állítani, és akkor olvasható le, hogy az adott tartalom a látogatók hány százalékánál jelenik meg a képernyőn görgetés nélkül. További tudnivalók >>>