Az AdWordsben lehetőség van a teljes internetböngészővel rendelkező mobileszközök célzására is A Google-nál ezeknek az okostelefonoknak a következő alkategóriái vannak: Android, iPhone és Palm WebOS eszközök.

Az elmúlt év során egyre több vásárlással kapcsolatos lekérdezés érkezett okostelefonokról. Az iPhone felhasználói például ötvenszer többször keresnek az interneten, mint a hagyományos mobiltelefonnal rendelkező társaik. Ezért örömmel jelentjük be, hogy mostantól elérhető egy olyan új AdWords jelentés is, amelynek segítségével összehasonlíthatod az asztali számítógépek és a felső kategóriás mobileszközök olyan teljesítménymutatóit, mint például a kattintások, a megjelenítések vagy a CTR.

Az eszközök statisztikáit a Kampányösszefoglaló, a Hirdetéscsoportok, valamint a Hirdetések jelentésekben tekintheted meg. Egyszerűen válaszd ki az "Eszköz" lehetőséget a "Szegmensek" legördülő menüből (ezek az adatok csak 2009. június 3-tól érhetők el).


Ne feledd, hogy külön kampányokat és hirdetéscsoportokat hozhatsz létre azoknak a hirdetéseknek, amelyek mobileszközökön jelennek meg. Ily módon az optimalizálás érdekében könnyebben személyre szabhatod a hirdetéseidet, kulcsszavaidat és ajánlataidat.