A Google Tartalmi hálózata az utóbbi időben olyan funkiókkal bővült, amelyek különösen a márkaismertség növelését célzó kampányoknál hasznosak. Például a múlt évben bevezettük a gyakoriságkorlát funkciót, amellyel a hirdetők szabályozhatják, milyen gyakran jelenjen meg a hirdetés egy felhasználónak.

Most egy olyan új funkciót vezetünk be, amely kiszűri a "Hajtás alatt" található elhelyezéseket, így a hirdetők szelektívebb módon adhatják meg, hol jelenjenek meg hirdetéseik. Az új szűrő segítségével lehetőség van hirdetéseket csak olyan helyeken megjeleníteni, amelyek láthatók a felhasználó képernyőjén az oldal betöltésekor, anélkül hogy lefelé kellene görgetniük az oldalon (above the fold).

A különböző böngészők, képernyőméretek és képernyőfelbontások mellett a hirdetőknek nehéz meghatározniuk, pontosan hol fog megjelenni egy hirdetés, mivel az egyes felhasználók képernyőin ugyanaz az elhelyezés jelentősen eltérő módon jelenhet meg. A hirdetők feladatának egyszerűbbé tétele érdekében a Google egy statisztikai módszeren alapuló megoldást vezetett be a hajtás alatti és feletti hirdetések meghatározására. A statisztikai alapokon nyugvó modellben csak azok a hirdetések minősülnek "hajtás felettinek", amelyek egészben láthatóak a böngészőablak betöltésekor.