A Google Analytics egy hatékony eszköz, amellyel felmérheted és kielemezheted a webhelyed használatát és az online hirdetési kampányaid sikerét. Ebben a blogbejegyzés-sorozatban a Google Analytics használata során esetlegesen felmerülő problémákról és azok megoldásáról lesz szó.


Először is, ahhoz, hogy hatékonyan elemezhesd az adatokat, össze kell kapcsolnod az AdWords- és az Analytics-fiókodat. Az összekapcsolás folyamán vagy azt követően az alábbi problémákba ütközhetsz:

Nem tudom elérni a Google Analyticset az AdWords-fiókomon keresztül
Ha Analytics-fiókodat nem tudod elérni az AdWords lap "Jelentések készítése" > "Google Analytics" parancsával, akkor az AdWords bejelentkezési e-mail címed valószínűleg nem rendelkezik hozzáféréssel az Analyticshez. Ebben az esetben Analytics-fiókod adminisztrátorához kell fordulni, hogy a hozzáférés-kezelőn keresztül adja hozzá az e-mail címedet. Ha AdWords bejelentkezési e-mail címed már rendelkezik hozzáféréssel az Analytics-fiókodhoz, akkor lehet, hogy AdWords-fiókod már egy másik Analytics-fiókkal van összekapcsolva. Ha ez utóbbi esetre gyanakszol, akkor fordulj az AdWords ügyfélszolgálatához.

Nincsenek adatok az Analytics jelentésekben
Annak, hogy az Analytics profil nem rögzít adatokat, több oka is lehet. A leggyakoribb okok a következők:

Nem vagy hibásan szerepel a követőkód a webhelyen
Először is ellenőrizd, hogy az Analytics kód szerepel-e a webhelyed forráskódjában, és hogy helyesen lett-e elhelyezve. Ha ellenőrizni szeretnéd a kód helyes megadási módját, nyisd meg az Analytics-fiókodat, és kattints az "Analytics beállítások" parancsra, majd a megfelelő profil melletti "Szerkesztés" elemre, végül pedig a jobb felső sarokban lévő "Állapot ellenőrzése" linkre.

Hibás a webhelyeden szereplő követőkódban megadott profilszám
Időnként előfordul, hogy véletlenül egy másik profil vagy fiók követőkódja van telepítve egy webhelyen. Ezért győződj meg róla, hogy valóban a webhelyed profilszáma (más néven tulajdonazonosítója vagy UA-száma) szerepel a forráskódban. A helyes profilszámot az "Állapot ellenőrzése" paranccsal, a fentiekben ismertetett módon nézheted meg. Ha a szám eltér a forráskódban szereplő számtól, akkor módosítanod kell a webhelyed forráskódjában szereplő követőkódot.

Hibás szűrőkonfiguráció
Az is előfordulhat, hogy a szűrők hibásan vannak konfigurálva, és így véletlenül a forgalom egésze szűrésre került. Ezért célszerű ellenőrizni, hogy vannak-e szűrők bekapcsolva a profilodban. Itt találhatsz tanácsokat az Analytics szűrőhibáinak az elhárításával kapcsolatban.

A profil az utóbbi 24-72 órában készült el
Miután elhelyezted az Analytics kódját a webhelyeden, 24-72 órára van szükség, hogy az első adatok megjelenjenek az Analytics jelentéseidben. Ez azért van, mert az Analytics nem valós idejű jelentéskészítő eszköz.

A következő bejegyzésben a hiányzó AdWords adatokkal, az e-kereskedelemmel, valamint az automatikus és a kézi címkézéssel kapcsolatban felmerülő problémák elhárításáról lesz szó.

Tobias Marmann - Analytics Partner