Egyre több felhasználó keresi fel a webhelyeket teljes internetböngészővel rendelkező mobileszközök segítségével. Ezek a felhasználók talán más jellegű információt keresnek, vagy egy adott műveletet gyorsabban szeretnének végrehajtani, mint az asztali számítógépes látogatók. Tudod, hány látogató érkezik webhelyedre mobileszközök használatával?

Az Analytics segítségével ezt könnyen kiderítheted a Mobileszközök jelentéssel vagy a látogatókról szóló jelentések között.

Ha forgalmad nagy része iPhone vagy Android operációs rendszerekből származik, biztosítsd, hogy AdWords kampányaid is elérjék ugyanezt a közönséget. Ehhez ellenőrizd, hogy engedélyezve van-e AdWords kampánybeállításaidnál az iPhone és hasonló eszközökön történő megjelenítés.

Mit keresnek a felhasználók?

Az Analytics segít meghatározni, hogy mely kulcsszavak irányították a legnagyobb forgalmat webhelyedre a mobileszközökről. Ehhez válaszd Mobileszközök jelentésed második dimenziójaként a "Kulcsszó" lehetőséget. Felhasználhatod ezeket a kulcsszavakat oly módon, hogy létrehozol egy különálló mobilkampányt, amelyben felveszed a mobileszközökre célzott hirdetésszöveged.


Hova mennek?

Az úton lévő felhasználók talán más jellegű információt keresnek webhelyeden, mint az asztali számítógép előtt ülők. Az Analytics segítségével pontosan láthatod, mit csinálnak másként a mobilkészülékes felhasználók webhelyeden. Egyszerűen hozz létre egy Speciális szegmenst a mobileszközökhöz, és alkalmazd ezt a Tartalmi jelentésekre. Ezután létrehozhatsz egy mobileszközökre célzott kampányt egy másik céloldal URL-címével. Ha például a mobilfelhasználók által az áruházkereső oldal a leglátogatottabb, ezt az oldalt használhatod céloldalként.