Nemrégiben új click-to-call telefonszámokat vezettünk be az okostelefonokon megjelenő helyi hirdetésekhez. Ezen a héten pedig ugyanezeket a click-to-call előnyöket a telefonbővítményeket használó országos hirdetők számára is elérhetővé tesszük.

A telefonbővítmények segítségével olyan telefonszámokat adhatsz meg, amelyek a hirdetésed megjelenésekor a felhasználó tartózkodási helyétől függetlenül mindig láthatók lesznek. A számod a meglévő vagy új kampányok hirdetésszövegének utolsó soraként fog szerepelni. Ennek köszönhetően a vásárlók közvetlenül a hirdetésből, telefonon vehetik fel a kapcsolatot a vállalkozásoddal, ami akkor különösen hasznos, ha saját telefonközpont kezeli az ügyfelek kérdéseit.


Ha szeretnéd megjeleníteni a vállalkozásod országos telefonszámát az internetböngészővel rendelkező mobileszközökön, a következőkre van szükség:

1. Állítsd be telefonbővítményeidet, és add meg vállalkozásod telefonszámát. Így a vásárlók közvetlenül a hirdetésedből fel tudják hívni az üzletet.

2. Győződj meg arról, hogy kampánybeállításaidban beállítottad a hirdetéseid megjelenítését iPhone készülékeken, valamint más, teljes internetböngészővel rendelkező mobileszközökön.


A beérkezett hívásokat az AdWords rendszer Kampányok oldalán nézheted meg kulcsszavanként, hirdetéscsoportonként vagy kampányonként.

A Kampányok oldal Kampányok, Hirdetéscsoportok vagy Kulcsszavak lapján kattints a statisztikai táblázat fölött található "Lebontás" gombra.

A Kattintás típusa elemre kattintva megnézheted, mely kattintások végződtek webhelylátogatással vagy telefonhívással.