Képzeld el, hogy egy utazási irodát üzemeltetsz, és a nyaralási szezonban karibi trópusi ajánlatokkal próbálod felkelteni a felhasználók érdeklődését. A felhasználók felkereshetik webhelyed, böngészhetnek az ajánlatok között, és elgondolkodhatnak egy út lefoglalásán, végül azonban úgy döntenek, hogy az nem elég olcsó. Ezután folytatják a böngészést az interneten. Amennyiben később úgy döntesz, hogy kedvezményes ajánlatokat kínálsz a karibi térségbe, hogyan érheted el azokat a felhasználókat, akik már érdeklődést mutattak az ide kínált utak iránt?

A következő héttől egy olyan új funkióval gazdagodik az AdWords, ami ezt lehetővé teszi, és aminek a neve: remarketing. A remarketing a Google Tartalmi Hálózatán futtatott kampányokhoz érhető el, és egy kifinomult módszerrel szolgál a potenciális célcsoporttal vagy a vevőkörrel való kapcsolattartáshoz, a webhelyeden folytatott múltbeli tevékenységeik alapján.

A remarketing jól működik a legkülönbözőbb hirdetőknél -- legyen szükségük akár a márkaismertség növelésére, a kattintások, az értékesítés vagy a cross-sell növelésére, függetlenül attól, hogy vizuális vagy szöveges hirdetéseket használnak. A szolgáltatás néhány napon belül a magyarországi ügyfeleink számára is elérhető.

A Google Tartalmi Hálózatán egyszerűen létrehozhatsz remarketingkampányt az AdWords új "Közönségek" lapján.

Példa a működésre:

Tegyük fel, hogy notebookokat szeretnél értékesíteni. Elhelyezhetsz egy kódrészletet webhelyed laptopokkal foglalkozó oldalain, valamint egy másik kódrészletet a "Köszönjük a vásárlást!" oldalon. A két kódrészlet beillesztése lehetővé teszi számodra, hogy azonosítsd azokat, akik meglátogatták a notebookkal foglalkozó oldalakat, de nem vásároltak, és releváns hirdetéseket jeleníthetsz meg nekik a Tartalmi Hálózaton.

Egyidejűleg több remarketingkampányt futtathatsz. Például laptopokat kínálhatsz azoknak, akik korábban felkeresték a laptopokkal foglalkozó oldaladat, de nem vásároltak, laptoptáskákat keresztértékesíthetsz azoknak, akik korábban már nálatok vásárolták a számítógépüket, illetve speciális kedvezményeket ajánlhattok a hírleveletekre feliratkozók részére.

A remarketing egy remek módszer a vállalkozás számára azon felhasználók eléréséhez, akik nagy valószínűséggel igen fogékonyak a hirdetések és különleges ajánlatok iránt. Segítségével a hirdetők és a webhelyek nagyobb megtérülést érhetnek el.

Ugyanakkor ez relevánsabb és hasznosabb hirdetéseket is jelent a felhasználók számára, és több lehetőséget különleges ajánlatokra, illetve árkedvezményekre az érdeklődési területükön. Szeretnénk, hogy a felhasználóknak ellenőrzésük legyen a számukra megjelenített hirdetések felett, ezért a Hirdetési beállítások kezelőjén keresztül bárki leiratkozhat a remarketingről. Természetesen remarketingtermékeink megfelelnek az olyan önszabályozó csoportok, mint például az IAB UK vagy más, ennek megfelelő csoport által kifejlesztett iparági szabványoknak.

Ha felkeltettük érdeklődésed a remarketing iránt, itt találsz bővebb információt.