Gyakran találkozunk furcsa és bizarr "AdWords tényekkel", melyekről a felhasználók az interneten vagy másoktól hallottak. Ebben a sorozatban szeretnénk ezeket a félreértéseket eloszlatni.

1. tévhit: A Google AdWordsben elköltött pénzösszeg befolyással van webhelyem pozíciójára a Google ingyenes keresési találatai között.

Tény: A Google AdWords teljesen független a Google ingyenes keresési találataitól, és viszont. A hirdetésekre fordított költség növelése vagy csökkentése ezért nincs sem negatív, sem pozitív hatással a Google ingyenes keresési találatai között elfoglalt pozícióra. Az sem igaz továbbá, hogy AdWords-fiókod megszüntetése azzal járna, hogy kitiltjuk webhelyedet a Google ingyenes keresési találatai közül. Ha további információt szeretnél webhelyed pozíciójáról a Google ingyenes keresési találatai között, kérjük, tekintsd át a Google Webmesterközpontot.

2. tévhit: A Google AdWords elutasította a bankkártyámat.

Tény: A Google rendszerint nem utasít el egy bankkártyát sem. Az elutasítást általában bankod, hitelintézeted vagy a befizetés feldolgozója végzi.

Ha azt tapasztaltad, hogy bankkártyádat elutasították, először ellenőrizd az alábbi pontokat. Lehetséges, hogy az alábbi adatok valamelyikét helytelenül adtad meg a Számlázási beállítások oldalon:
 • Bankkártya száma vagy biztonsági kódja
 • Lejárat dátuma
 • Számlázási cím
Emellett az is előfordulhat, hogy az alábbiak közül valamelyik érték túl alacsony. Az ilyen problémák elhárításához vedd fel a kapcsolatot bankoddal:
 • Hitelkeret
 • Fizetésenkénti maximális összeg
 • Bankkártyás fizetések maximális száma egy adott időszakon belül
Az is lehet, hogy kártyáddal nem engedélyezett az alábbi tranzakciók valamelyike:
 • Online befizetés
 • Automatikus befizetés
Csak akkor keresd fel az AdWords ügyfélszolgálatot, ha a fenti okok mindegyikét átvizsgáltad, majd kizártad.

3. tévhit: Versenytársaim hirdetéseimre kattintanak, és a Google nem tesz ellenintézkedéseket.

Tény: A Google számára rendkívül fontos az AdWords hirdetők biztonsága. A Google AdWords hirdetésekre leadott kattintások számát háromszintes rendszerünk segítségével elemezzük annak érdekében, hogy minden visszaélést jelentő kattintást kiszűrhessünk. Többféle egyedi, innovatív módszert kombinálunk a szűrési folyamat egyes állomásain, így a lehető leghatékonyabban tudjuk észlelni és kezelni az érvénytelen tevékenységet. Ezen felül mérnökeink folyamatosan fejlesztik figyelési technológiánkat, szűrőinket, és egyre több jelet vizsgálnak meg.
 • Valós idejű szűrők: Valós idejű rendszerünk kiszűri az érvénytelen tevékenység profiljának megfelelő viselkedést (például a sokszor ismétlődő kattintásokat). A rendszer automatikusan elveti az ismert forrásokból vagy érvénytelen tevékenység révén végrehajtott kattintásokat és megjelenítéseket is.
 • Offline elemzés: Illetékes csapatunk speciális algoritmusok, eszközök és módszerek segítségével proaktív módon vizsgálja az egyes érvénytelen kattintásokat.
 • Reaktív vizsgálatok: Hirdetőink kérdéseivel kattintásminőségi csoportunk valamelyik tagja foglalkozik, aki megvizsgálja a hirdető fiókjának forgalmát.
Az érvénytelen kattintások kiszűrésére szolgáló háromszintes rendszerünket egy független szakértő, Dr. Alexander Tuzhilin vizsgálta, aki a New York University professzora az információs rendszerek területén. A rendszert megfelelőnek találta, és kiemelte a magas minőséget és a folyamatos fejlesztést is. A jelentés teljes szövege itt található (25-26, 47 old.). A kapcsolódó blogbejegyzés pedig megtekinthető a Hivatalos Google blogon.

Az érvénytelen kattintásokkal kapcsolatos további információk elérése érdekében látogasson el Hirdetésforgalom-minőségi Kutatóközpontunkba.

A második részben további AdWords tévhitekről rántjuk le a leplet.

Inside AdWords Csapat