Minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy a lehető legjobb online marketing szolgáltatást nyújtsuk felhasználóink számára. Így szeretnénk, ha az AdWords programot használók pontosan tudnák, hogy az hirdetéseik hogyan is teljesítenek.

Ezért egy fontos változást szeretnénk bejelenteni, ami az AdWords programmal foglalkozó ügynökségek jelentéskészítési szokásait érintik elsősorban. Véleményünk szerint, ha egy hirdető egy másik céget bíz meg az AdWords kampányok kezelésével, joga van tudni, hogy a hirdetésekre fordított összegekből mennyi jutott az AdWords hirdetésekre, és ez az összeg mennyi megjelenést és hány kattintást hoz a számára. Ezekről az alap adatokról pedig szeretnénk, ha az AdWords hirdető egy pontos jelentést kapna a jövőben. Az erről szóló jelentéskészítési kötelezettséget 2011 februárjában fogjuk belevenni az általános felhasználási feltételekbe.

Szerencsére az AdWords kampányokat kezelő ügynökségek jelentős többsége az átláthatóság jegyében már most is a fent említett gyakorlat szerint jár el. Azoknak, akik esetleg még nem így tesznek, egy 6 hónapos felkészülési időszakot szeretnénk biztosítani. Az AdWords rendszert használó ügynökségekkel továbbra is szorosan együtt dolgozunk az elkövetkezőkben, hogy a változás további részleteiről a lehető legpontosabb információkkal rendelkezzenek.

További információk a változásról az AdWords Súgó angol nyelvű bejegyzésében találhatóak.