Nagy örömmel jelentjük be, hogy az új Számlázás lap megérkezett! Visszajelzéseitek alapján frissítettük a lapot, hogy pontosabban meg lehessen szabni a terhelések időpontját és összegét. Ugyan néhány felhasználó már most is az új Számlázás lapot látja a fiókjában, az összes felhasználó részére csak a következő hónapok folyamán válik elérhetővé ez az újdonság. A frissítés ürügyén neked semmilyen lépést nem kell tenned - a számlázási módod és a fizetési módod is változatlan marad.

Lássuk azokat az újdonságokat! Mit várhatsz a frissített Számlázás laptól?
  • Pontosabb szabályozást. Bármikor, az ország- és pénznembeállításaid alapján elérhető bármely fizetési mód használatával kezdeményezhetsz befizetést a fiókodba.
  • Közvetlenül a Számlázási összesítő oldalról is végrehajthatsz befizetéseket. Ezt a "Befizetés" gomb használatával teheted meg.
  • Válthatsz az automatikus és a kézi befizetések között. Ezentúl bármely fizetési lehetőség használható.
  • Több fizetési módot megadhatsz, és válthatsz közöttük. Fiókodban tetszőleges számú fizetési módot megadhatsz, és bármikor válthatsz közöttük.
  • Eltérő üzleti és számlázási címet adhatsz meg. Üzleti címednek és számlázási címednek nem kell megegyeznie. Továbbá minden fizetési módnál más-más számlázási címet lehet megadni.
  • Könnyebben elérhető súgótartalom. Az új Számlázás lapon és a súgóban is továbbfejlesztett súgótartalmakat találhatsz majd.


A frissített Számlázás lap a kifejezések használatában végbement lenti módosításokat is tükrözni fogja. Ne feledd azonban, hogy a módosult nevek ellenére az említett számlázási módok ugyanúgy működnek majd, mint eddig.
  • Az utólagos fizetés új neve "automatikus fizetések". Csak azután terheljük meg automatikusan a számládat, ha a hirdetéseid költsége eléri a számlázási hitelkeretet.
  • Az előre történő fizetés új neve "kézi befizetések". Amikor csak akarsz befizethetsz egy tetszőleges összeget a fiókodba. A hirdetési költségeidet a rendszer ezekből a befizetésekből vonja le.
Az új Számlázás lapról az AdWords Súgóban található GYIK tartalmaz további tájékoztatást.

Petlyánszki Gábor