Nemrégiben kezdtél el hirdetni az AdWords szolgáltatással? Esetleg csak újból át szeretnéd venni a program alapjait? Akkor ez a blogsorozat neked szól! Ebben a sorozatban végigvesszük azokat a dolgokat, amelyeket új AdWords hirdetőként fontos átgondolni. Mai bejegyzésünkben a kulcsszavakról lesz szó, illetve arról, hogy ezeket hogyan kezeld a fiókodban.

A kulcsszó az a kifejezés, amelynek révén a hirdetésed bekerülhet a megjelenített szponzorált linkek közé. Fontos átgondolni, hogy az ügyfelek milyen keresési kifejezéseket használnak, amikor böngésznek az interneten. Miután a kulcsszavakat felvetted a fiókba, érdemes észben tartani néhány aranyszabályt.
  • Amint már elegendő statisztikai adat áll rendelkezésedre fiókodban (általában egy-két hét), szüneteltesd azokat a kulcsszavakat, amelyek több, mint 100 megjelenítéssel, azonban 1%-nál alacsonyabb átkattintási aránnyal rendelkeznek. Ellenkező esetben ezek a körülmények negatív hatással lehetnek a kulcsszó minőségi mutatójára.
  • 2-3 tagból álló kifejezéseket használj kulcsszavanként, ugyanis csupán egyetlen szó gyakran nem eléggé konkrét, és túlzottan általános jelentéssel bír. Ha például használt autókat értékesítesz, akkor a "használt autó" kifejezés jobb kulcsszónak bizonyulhat, mint az, hogy "autó". Ha a kulcsszó csupán "autó", akkor a hirdetés megjelenítése előidéződhet például a "játék autó", "új autó", illetve "autó festése" keresések esetén is.
  • Olyan kifejezéseket használj, amelyek a hirdetésszövegben is szerepelnek, valamint relevánsak a hirdetésre, a hirdetett termékre, és a céloldalra vonatkozóan.
  • Magasabb minőségi mutató esetén többet hirdethetsz ugyanazzal a költségkerettel.
  • A kulcsszavakat egyes és többes számú alakban is add meg, hogy minden keresési kifejezést lefedj.
Miért is érdemes ezen szabályokat szem előtt tartani? Először is, a nagyobb relevanciájú és konkrétabb kulcsszavak több kattintást eredményeznek, ami több webhelylátogatóhoz vezet. Ettől a marketinged is célzottabbá válik, és olyan ügyfelek kattintásáért fizetsz, akik a vállalkozásod szempontjából relevánsak. Továbbá ez nagyobb szabályozást nyújt az átadott üzenet felett.

Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosnak bizonyulnak az AdWordsszel való hirdetési tevékenység során. A hatékony kulcsszólisták összeállításának módjáról itt olvashatsz további információt. Ha ezen felül ihletet szeretnél meríteni a kulcsszólistád fejlesztéséhez, akkor tekintsd meg az AdWords Online Tanfolyam ezen ingyenes videoútmutatóját. Végül, de nem utolsósorban további hasznos információt találhatsz erről az AdWords Súgóban elérhető Kezdők útmutatójában.

Hamarosan jelentkezünk e kezdőknek szóló blogsorozat következő bejegyzésével.

Szerző: Kristin Sarstedt, az Inside AdWords csapat tagja