A kezdőknek, illetve az AdWords alapismereteinek felfrissítését igénylő hirdetőknek szóló sorozatunk második részében megvizsgáljuk, hogy mit érdemes megfontolni a hirdetésszöveg megválasztásakor. Az ügyfelek a hirdetésszöveget látják a szponzorált linkek között, amikor a termékedre vagy szolgáltatásodra keresnek. Vehetjük úgy, hogy a hirdetés köti össze a felhasználók igényeit a Te termékeddel vagy szolgáltatásoddal. Annak érdekében, hogy a lehető legrelevánsabb legyen ez az összeköttetés, fontold meg az alábbi aranyszabályokat.
  • Fontos, hogy egyértelmű kapcsolat legyen a hirdetésszöveg, a kulcsszavak, valamint a céloldal között.
  • A professzionálisabb megjelenés érdekében fontold meg a kis- és nagybetűk helyes használatát.
  • Releváns kulcsszavak és megjelenített URL használatával megnövelhető a hirdetésszöveg relevanciája, és ez átláthatóbbá teszi a felhasználó számára, hogy hova vezet a hirdetés.
  • A cél URL használatával linkelj pontosan a hirdetés által reklámozott konkrét termék oldalára.
  • A kulcsszóbeillesztés megnöveli az átkattintási arányt. Azonban ne használd a kulcsszóbeillesztést olyankor, amikor a kulcsszavak között megtalálhatók az elgépelt változatok is.
  • Használj határozott, cselekvésre ösztönző kifejezést ("Vásároljon most" , "Rendeljen Online") a hirdetésszövegben, és említsd meg a különleges ajánlatokat, illetve az árazással kapcsolatos információkat.
A fenti javaslatok alkalmazásával számos előnyre tehetsz szert. Például a hirdetések a megfelelő emberek számára jelennek meg, ugyanis a releváns hirdetésszöveg az ügyfelek keresési kifejezésétől függően jelenik meg. Ezenkívül a hirdetésszöveg révén cselekvésre ösztönözhetők az ügyfelek, ha pedig közvetlenül a megfelelő termékre mutató linket használsz, azzal közelebb hozod az ügyfelet a vásárlási döntéshez. Így az összes fenti javaslat több konverzióhoz, illetve több értékesítéshez vezethet.

Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosnak bizonyulnak az AdWordsszel való hirdetési tevékenység során. A hirdetésszöveg optimalizálásával kapcsolatban itt találhatsz további információkat. Továbbá ne felejtsd el meglátogatni az AdWords Súgóban a Kezdők útmutatóját, ami további információt és tanácsokat nyújt, valamint tekintsd meg ingyenes videoútmutatónkat az AdWords Online Tanfolyamból. Végül ne feledd, hogy hamarosan jelentkezünk e kezdőknek szóló blogsorozat következő bejegyzésével.

Szerző: Kristin Sarstedt, az Inside AdWords csapat tagja