A kezdőknek, illetve az AdWords alapismereteinek felfrissítését igénylő hirdetőknek szóló sorozatunk harmadik részében megvizsgáljuk, hogy mit érdemes megfontolni a hirdetés célzásával kapcsolatban.

Megfelelő nyelvi és földrajzi célzással lehetőséged van a hirdetések kampányszinten történő célzására, annak érdekében, hogy azokat az ügyfeleket érd el, akik relevánsak a vállalkozásod tekintetében. Éppen ezért összeírtunk néhány aranyszabályt, amelyeket érdemes lehet követni.
  • Azt javasoljuk, hogy kampányonként kizárólag két nyelvre koncentrálj: egy az angoltól eltérő nyelvre, és emellett az angolra. Tehát egyrészről használd a hirdetésszöveg nyelvének megfelelő, a célzott országban beszélt nyelvet (pl. a magyart). Emellett pedig érdemes az angol nyelvet is használni. Ez utóbbira azért lehet szükség, mert bizonyos böngészők angol alapbeállításokkal rendelkezhetnek, továbbá számos olyan ember van, aki a google.com webhelyen keres, nem pedig az országuknak megfelelő Google verzióban (pl. google.hu).
  • Mindig kövesd nyomon a földrajzi célzást. Ez különösen akkor fontos, ha a vállalatod egy konkrét területen keres helyi ügyfeleket.
A fenti tanácsok követésével a következő előnyökre tehetsz szert:
  • Lehetőséged van arra, hogy csak azokat a releváns területeket célozd, ahol szeretnéd, hogy hirdetéseid megjelenjenek.
  • Hirdetéseidet nemzetközileg és helyileg is célozd
  • Megcélozhatod például a Magyarországon élő, angolul beszélő felhasználókat.
  • Megválaszthatod a saját célozandó területedet (helyi vállalkozás).
Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosnak bizonyulnak az AdWordsszel való hirdetési tevékenység során. További hasznos információt és tanácsokat találhatsz erről a témáról az AdWords Súgóban elérhető Kezdők útmutatójában. Végül ne feledd, hogy hamarosan jelentkezünk e kezdőknek szóló blogsorozat következő bejegyzésével.

Szerző: Kristin Sarstedt, az Inside AdWords csapat tagja