Folyamatosan teszteljük a keresési eredményoldal különböző változatait annak érdekében, hogy egyaránt optimalizálhassuk a Te teljesítményed és a felhasználói élményt. Talán ehhez hasonlóan Te is folyamatosan azon vagy, hogy az egyes hirdetéseid a megfelelő üzenetet vigyék át a felhasználók számára. Ezt a folyamatot elősegítendő, nemrégiben megváltoztattunk egyes hirdetéstípusokat, hogy azok több információt jeleníthessenek meg ott, ahol a legvalószínűbb, hogy észreveszik őket - vagyis a címsorban.

Az elmúlt néhány hétben megváltoztattuk a leírás első sorának az elhelyezését egyes olyan hirdetéseknél, amelyek a keresési találatok felett jelennek meg a Google-on. Egyes olyan hirdetéseknél, amelyeknél a sorok különálló mondatoknak tűnnek, és a megfelelő központozással végződnek, a leírás 1. sora kötőjellel elválasztva a címsor mögé kerül. Ennek eredményeképp egyes felső elhelyezésű hirdetéseknek hosszabb lett a címsora. Íme egy példa:

Előtte

Utána


Úgy észleltük, hogy ez a módosítás magasabb átkattintási arányt jelent nemcsak a hosszabb címsorral megjelenített hirdetések számára, hanem még a mellette megjelenő hirdetések számára is. Emellett jobb élményt nyújt a felhasználóknak is, hiszen több információt emel ki a hirdetésben.

Mivel csak bizonyos hirdetések jelenhetnek meg a hosszabb címsorral, úgy növelheted az esélyeidet a legjobban, ha biztosítod, hogy hirdetésed minden egyes sora különálló mondatként jelenjen meg, illetve a megfelelő központozással (például ponttal vagy kérdőjellel) végződjön. Mivel ez egy globális módosítás, a központozás országonként változó.

További tájékoztatásért keresd fel a Súgót.