Mostantól további 17 országban tesszük elérhetővé a város szerinti célzást az AdWords kampányaidban annak érdekében, hogy jobban elérhesd ügyfeleidet a helyi piacokon. Ezzel a bővítéssel a város szerinti célzás immár 34 országban érhető el az AdWords hirdetők számára.

A város és régió szerinti célzás tehát mostantól elérhető a következő országokban is:
Ausztria, Brazília, Cseh Köztársaság, Dél-Korea, Finnország, Kína, Kolumbia, Lengyelország, Magyarország, Malajzia, Marokkó, Mexikó, Nigéria, Norvégia, Svájc, Új-Zéland, Ukrajna.

A földrajzi célzás segítségével hirdetéseidet a megfelelő piacokhoz igazíthatod, piaconként elemezheted AdWords kampányaid, valamint optimalizálhatod azokat a magasabb megtérülés érdekében. Mostantól egy szinttel továbbléphetsz, és AdWords kampányod teljesítményét a város szintjén is optimalizálhatod. Tegyük fel például, hogy ruhákkal foglalkozol, és boltjaid vannak az ország számos városában. Kampányszintű elemzést végeztél, és ebből megtudtad, hogy Budapest és egyes nagyobb városok több konverziót hoznak, mint a vidéki területek. Íme néhány lépés, amelyeket végrehajthatsz AdWords kampányod optimalizálása érdekében:

  • A kampánybeállítások módosítása:
    • Célozd kampányoddal a legjobban teljesítő városokat, például Budapestet, és növeld ebben a kampányban a kulcsszóajánlatokat annak érdekében, hogy a szóban forgó városokban a lehető legtöbb hirdetésmegjelenítést érhesd el.
    • Vedd fontolóra egy regionális (esetleg országos) szintre célzott kampány beállítását azonos kulcsszavakkal, ám alacsonyabb ajánlatokkal, mert ezzel további forgalmat érhetsz el a legjobban teljesítő városokon kívül is.
  • Módosítsd az ajánlatokat a szükséges mértékben a lehető legmagasabb kampányszintű ROI eléréséhez.
Szívből reméljük, hogy az új városszintű célzás lehetőségével hatékonyabban el tudod érni helyi ügyfeleidet. Keresd fel a súgót, ha további információt szeretnél a funkcióval kapcsolatos kezdő lépésekről.