Gyakran éjszakázol, hogy megtudhasd, hogy állnak az ajánlataid? Szabadságodat a kattintási mennyiség ingadozásaihoz szoktad igazítani?

Ha egy AdWords-fiókot maximális hatékonysággal szeretnénk kezelni, az bizony rengeteg időt vehet igénybe - olyan időt, amelyet a vállalkozás további nélkülözhetetlen részeire lehetne fordítani. Ezért fejlesztettük ki legújabb szolgáltatásunkat, az automatizált szabályokat, amelyek révén úgy használhatod ki a 24 órás fiókkezelés előnyeit, hogy közben te más fontos dolgokkal foglalkozol.

Az automatizált szabályok segítségével szabályokat hozhatsz létre az ajánlattétel, a költségkeret és a fiók meghatározott részeinek (bizonyos kulcsszavaknak, hirdetéscsoportoknak, kampányoknak és hirdetéseknek) a konkrét időpontokban történő módosítására. Az alábbi feladatok például automatizált szabályok segítségével is elvégezhetők:
  • Hirdetések engedélyezése egy kiemelt ajánlathoz vasárnap késő éjjel, amikortól az ajánlat él
  • Az első oldali CPC automatikus megemelése egy kampány valamennyi, az "akció" szót tartalmazó kulcsszavánál
  • Nagyobb forgalom generálása a legjobb bevásárlónapokon: a napi költségkeret automatikus megnövelése hétfőn, majd csökkentése szerdán
Nézzünk végig egy példát. Tegyük fel, hogy Google ébresztőórákat árulunk, és azt szeretnénk, ha hirdetésünk előkelő pozícióban jelenne meg azoknál a kulcsszavaknál, amelyek tartalmazzák az "ébresztőóra" kifejezést. Létrehozhatunk egy szabályt, amely automatikusan megnöveli az ajánlatot ezeknél a fontos kulcsszavaknál olyankor, amikor az átlagos pozíció 2 alá esik. Először a kampány Kulcsszavak lapjára navigálunk, az "Automatizálás" legördülő menüre kattintunk, majd kiválasztjuk a "Max. CPC-ajánlatok módosítása a következő esetben:" elemet.


A megjelenő ablakban megadjuk, hogy az ajánlatokat tíz százalékkal növeljük legfeljebb a 700 forintos maximális ajánlatig abban az esetben, ha bizonyos feltételek teljesülnek. Jelen példánkban a követelmény az, hogy a kulcsszavak tartalmazzák az "ébresztőóra" kifejezést, illetve átlagos pozíciójuk 2-nél rosszabb legyen.


Ezt követően beállítjuk, hogy a szabályt minden nap reggel 6:00 órakor, az adott nap adatai alapján hajtsa végre a rendszer. Nevet adunk a szabálynak, és a módosítások követhetősége érdekében minden olyan alkalomról e-mailt kérünk, amikor a szabály lefut.

Nagyon fontos az utolsó lépés, amikor az "Eredmények áttekintése" elemre kattintva megjelenítjük azoknak a módosításoknak a listáját, amelyeket a szabály adott pillanatban történő lefuttatása esetén hajtana végre a rendszer. Ha úgy látjuk, hogy minden rendben, akkor a "Mentés" gombra kattintunk.

A létrehozott szabályok kezeléséhez, és a fiókon automatikusan végrehajtott napi módosítások nyomon követéséhez a fiók "Vezérlőpult és könyvtár" szakaszának "Szabályok" elemére kell kattintani.

Ha vannak olyan manuálisan végrehajtott feladataid, amelyeket rendszeresen végre szoktál hajtani a fiókodban, javasoljuk, hogy tedd próbára az automatizált szabályokat. Miután megtetted, örömmel vesszük az automatizált szabályok továbbfejlesztésével kapcsolatos visszajelzéseidet. Úgyhogy mondd el nekünk, hogyan boldogulsz!

Az automatizált szabályokról az AdWords súgójában található további tájékoztatás.