2010-ben bevezettük az új Google AdWords Minősítési Programot, amely naprakészebb, átfogóbb, stratégia-központúbb oktatást és minősítést biztosít Neked és vállalkozásaidnak az AdWords-fiókok kezelésére szolgáló legfrissebb eszközök és bevált eljárások terén. Az átdolgozott minősítési program mellett útjára indítottuk a Google Szakértőkeresőt, amelynek segítségével hirdetőink megtalálhatják az AdWords-fiókjuk kezelésében segítségnyújtást kínáló Minősített Partnereket.

Az utóbbi hónapokban megosztottátok velünk észrevételeiteket, és ezekből azt tudtuk meg, hogy olyan funkciókat szeretnétek, amelyek révén könnyebben társíthatjátok egy céghez egyéni minősítéseteket, illetve egyszerűbben adhattok felhasználókat a vállalati profilotokhoz. Örömmel jelentjük be, hogy ezekre a visszajelzésekre reagálva új funkciókat vezettünk be.

Az Egyéni képesítés vállalathoz történő kapcsolásának kérése
A korábbiakban ahhoz, hogy egy vállalathoz csatlakozhass a Google Minősítési Programban, vállalati fiókod egy rendszergazdájának kellett meghívnia, ami a dolgot bonyolulttá tette abban az esetben, ha nem ismerted a rendszergazdát. E probléma kiküszöbölésére mostantól olyan funkció érhető el, amelynek segítségével kikeresheted a vállalatodat, majd önállóan csatlakozhatsz hozzá. Amennyiben egyéni képesítésedet egy vállalati fiókhoz szeretnéd kapcsolni, ezt úgy teheted meg, hogy a "Vállalatom" linkre kattintasz, majd kikeresed a megfelelő vállalatot, amelyhez csatlakozni szeretnél. Ne feledd, hogy legalább egy, a vállalat nevével egyező teljes szót meg kell adni.


Vállalatok - szakértők és rendszergazdák egyszerű kezelése
A frissített Fiókhozzáférés lappal egyszerűbbé tettük vállalatod számára a szakértők és rendszergazdák kezelését a vállalati fiókban, valamint a vállalathoz hozzáférést kérő felhasználók kéréseinek elbírálását.

A fiókrendszergazdák a "Felhasználók" lapon egy felhasználó állapotát "Rendszergazda" vagy "Szakértő" értékre módosíthatják, illetve meg is vonhatják a hozzáférést:

A fiókrendszergazdák a "Bejövő kérések" lapon megtekinthetik a magánszemélyektől érkező összes csatlakozási kérést, majd elfogadhatják, illetve elutasíthatják azokat. Az "Elküldött meghívók" lapon pedig közvetlenül küldhet meghívókat a képesített magánszemélyek részére.

A profilodhoz társított Google Fiókok megadása és frissítése
Tisztában vagyunk azzal, hogy a magánszemélyek esetenként munkahelyet válthatnak, vagy a nap során több e-mail címet is használhatnak. Ennélfogva lehetővé tettük, hogy akár több Google Fiókot hozzáadhass fiókodhoz, és megváltoztathasd azt az elsődleges e-mail címet, ahol a Google Minősítési Program e-mailjeit fogadod.

Ha további információra vagy kíváncsi a Google Minősítési Program új funkcióival kapcsolatban, keresd fel a Súgót.

Írta: Katie Wasilenko, ügynökségmarketing