Az élőszó hatásos. Amikor döntést kell hoznod, nem meglepő, hogy azokhoz a személyekhez fordulsz, akikben megbízol. De mi a helyzet a kattintásokkal? Amikor egyszerű módon szeretnél javaslatokat kapni, például egy folyosói beszélgetés során - vagy akár még egyszerűbben -, hogyan kaphatsz segítséget a barátaidtól vagy a munkatársaidtól?

A Google felhasználói számára egyszerűvé szeretnénk tenni azt, hogy javaslatokat kaphassanak a megbízható ismerőseiktől, miközben kereséseket hajtanak végre. Ezért vezetjük be a +1 gomb szolgáltatást. A +1 szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a bejelentkezett Google felhasználók egyetlen kattintással javasolni tudják a barátaiknak és az ismerőseiknek az általuk érdekesnek ítélt tartalmat abban a pillanatban, amikor az a leghasznosabb lehet, vagyis a Google-keresés közben.

A +1 szolgáltatás egyszerű ötleten alapul. Példaként vegyünk egy elképzelt felhasználót, Pétert. Amikor Péter bejelentkezik a Google Fiókjába, és meglátja a hirdetéseid vagy az organikus keresési eredményeid valamelyikét, a +1 gombra kattintva javasolhatja az oldaladat a teljes internetes közösségnek.
Ezután Péter barátja, Pál jelentkezik be, és keresést hajt végre a Google keresőrendszerben. Ha ekkor megjelenik az oldalad, Pál látni fog egy személyre szabott kommentárt, amelyből megtudhatja, hogy Péter a +1 gombra kattintva javasolta az oldaladat. Tehát Péter a +1 kattintásával segíthet Pálnak eldönteni, hogy érdemes egy pillantást vetnie a webhelyedre.

Azt reméljük, hogy a személyre szabott kommentárok alapján a felhasználók egyszerűen meg tudják állapítani, hogy a hirdetéseid és az organikus keresési eredményeid relevánsak-e a számukra, ami megnöveli annak az esélyét, hogy felkeresik a webhelyedet. A hirdetési stratégiádat nem kell módosítanod a +1 gombok alapján, és a minőségi mutató kiszámításának módja sem változik (bár a +1 kattintásokat is figyelembe fogjuk venni az egyéb jelzések mellett az organikus keresések rangsorolásának kiszámításakor). A +1 gombot olyan fejlesztésnek tekintheted, amely még jobb teljesítmény eléréséhez segíti hozzá a már sikeres keresési kampányokat.

A +1 gomb először csak az angol nyelvű keresések esetében fog megjelenni a Google.com webhelyen, de azon dolgozunk, hogy a későbbiekben más nyelvek esetében is működjön ez a funkció. Nem kell semmilyen változtatást végrehajtanod a kampányaidban ahhoz, hogy a +1 szolgáltatás a segítségedre legyen. A következő hetekben mi fogjuk elhelyezni a +1 gombokat a hirdetéseknél és a keresési eredményeknél a Google.com webhelyen.

A +1 gomb használata azonban nem csak a keresési oldalakra fog korlátozódni. A +1 gomb szolgáltatást úgy fogjuk kialakítani, hogy a saját oldalaidon is el tudd helyezni, így a felhasználók egyszerűen javasolhatják majd a webhelyed tartalmát a Google keresőrendszerben anélkül, hogy el kellene hagyniuk a webhelyedet. Ha értesítést szeretnél kapni arról, hogy a +1 gombot mikor fogod tudni használni a webhelyeden, iratkozz fel az e-mailben küldött értesítéseinkre a +1 szolgáltatás webmesteri webhelyén.

A +1 gombot előremutató lépésnek szánjuk arra irányuló erőfeszítéseinkben, hogy relevanciát találjunk a kapcsolatok segítségével az interneten. Nagy örömünkre szolgál a +1 funkció bevezetése, azt várjuk tőle, hogy még személyesebbé, még relevánsabbá és még ígéretesebbé teszi a kereséseket és a keresési kampányokat. És reméljük, hogy Te is így vélekedsz!
A +1 gomb használatáról és a keresési hirdetésekre gyakorolt hatásáról az AdWords súgójában olvashatsz bővebben.