AdWords kampányaid felügyelete egy bizonyos szint után sok energiát köthet le, különösen akkor, hogyha nem vagy túl jártas a program kezelésében. Ezen problémára több megoldás is létezik: gyarapíthatod AdWords tudásodat a különböző oktatóanyagok tanulmányozásával, konzultálhatsz ismerősökkel, esetleg felvehetsz egy külön munkatársat az AdWords és más promóciós tevékenységed kezelésére. A fenti megoldások közül bármelyiket választva hosszútávon javíthatod fiókod teljesítményét. Ám amennyiben gyors, szakszerű és állandó segítségre van szükséged javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot egy AdWords fiókok kezelésére (is) szakosodott ügynökséggel.

Milyen előnyökkel is jár, hogyha ügynökségre bízod a fiókod kezelését?
  • Szakértelmük révén jól felépített fiókokat hozhatnak létre.
  • A kampányok működését a későbbiek során nyomon követik, s a fiókstatisztikák alapján elvégzik a szükséges módosításokat
  • A fiók egyszeri vagy rendszeres optimizálása révén nagy valószínüséggel csökkenteni tudják a kattintásonkénti költségeidet vagy több kattintást érnek el azonos költségkeretből, a kattintások minőségét megtartva.
  • Tapasztalataik révén az ügynökségek jobban tudják értelmezni a fiókokban található statisztikákat. Mivel sok ügyféllel állnak kapcsolatban, jobban átláthatják az egyes üzleti szegmensekre jellemző trendeket. Például: lehet, hogy szerinted egy vidéki bababolt esetén 5%-os CTR mutató rossznak számít, ám tapasztalataikra támaszkodva az ügynökség megmondhatja, hogy az ilyen típusú kampányokban a kulcsszavak átlag CTR-je csak 3% és így a te kampányaid nem is teljesítenek olyan rosszul.
  • Az ügynökségi munkatársak magasan képzett specialisták. Gondolj csak bele, ha nem értesz a gázszereléshez de elromlik a tűzhelyed nem fogod magadtól megszerelni hanem felhívsz egy megbízható szakembert. Amennyiben nagyon úgy érzed, hogy nem tudsz megbirkózni a kampánykezelés nehézségeivel, vagy fiókod nem hozza az elvárt teljesítményt, mindenképp érdemes szakemberhez fordulni.
  • Az ügynökségek AdWords fiókod kezelése mellett más egyéb témákban is tudnak segédkezni: Analytics fiókok felállítása, illetve jelentések létrehozása, keresőoptimalizálás (SEO), Weblapkészítés (hagyományos vagy mobil), Google Places fiók létrehozása...stb
A fenti lista a teljesség igénye nélkül készült, mivel rengeteg különböző ügynökség foglalkozik AdWords kampányok menedzselésével, ezért jellemzően egyedi szolgáltatásokkal, ajánlatokkal rendelkeznek. Amennyiben azt fontolgatod, hogy profi segítséget kérsz fiókod létrehozásához vagy kezeléséhez, mindenképp kérj ajánlatot több ügynökségtől is.

Következő bejegyzésünkben részletesen foglalkozunk azzal, hogy mire is kell figyelni, amikor ügynökségekre bízod a fiókkezelésed, illetve igyekszünk néhány jellemző tévhitet is eloszlatni.

Petlyánszki Gábor
AdWords magyar csapat