Az AdWordsnek egy biztonságos, kiegyensúlyozott és megbízható piactérnek kell lennie - mind a hirdetők, mind pedig azon személyek számára, akik a hirdetésekre kattintanak. Ezért van az, hogy számos AdWords irányelv központjában az átláthatóság, valamint a felhasználói és általános biztonság áll.

Május 17-én három olyan új követelményt vezetünk be a meglévő AdWords irányelveinknél, melyeknek középpontjában a személyes adatok nyilvánosságra hozatala és felhasználása áll. Ezek a követelmények minden olyan országban érvényesek, ahol elérhető az AdWords szolgáltatás.

Ha webhelyed befizetést, illetve pénzügyi vagy személyes adatokat kér a látogatóktól, akkor tekintsd át az új követelményeket, és hajtsd végre a szükséges módosításokat annak érdekében, hogy elkerüld hirdetéseid felfüggesztését.

1. Egyértelmű, hozzáférhető nyilatkozat, mielőtt a látogatók személyes adatokat adnának meg
A meglévő irányelveink előírják, hogy a hirdetők egyértelműen írják le, hogy miként fogják felhasználni az általuk kezelt adatokat. Hamarosan azt is előírjuk, hogy ez a leírás könnyen elérhető legyen, mielőtt a látogatók elküldenék az adataikat.

2. Lehetőség a közvetlen megkeresések megszüntetésére
A személyes adatok felhasználásának leírásában azt is meg kell határoznod, hogy miként jelentkezhetnek le a felhasználók a jövőbeli e-mailekről, telefonhívásokról vagy más közvetlen kommunikációs forráson keresztül történő megkeresésekről.

3. SSL-titkosítás befizetések beszedésénél, illetve egyes pénzügyi és személyes adatok begyűjtésénél
Számos webhely használ SSL-titkosítást annak érdekében, hogy titkosítsa a felhasználó böngészője és a szolgáltatás között áramló érzékeny adatokat. A felhasználói biztonság továbbfejlesztése érdekében az AdWords irányelve minden hirdető számára előírja az SSL-titkosítás használatát befizetések beszedésénél, illetve egyes pénzügyi és személyes adatok (például bankszámlaszámok és társadalombiztosítási azonosítók) begyűjtésénél.

További részleteket a következő forrásokban olvashatsz:
Az AdWords minden irányelv-módosítása megtalálható az AdWords Irányelv-módosítási naplójának oldalán.