A Google Magyarország és partnerei februárban indította el a Neten a Cégem programját, melynek célja, hogy minden magyar vállalkozást felvigyen az internetre. Azóta már több, mint 5 ezer cég készített magának honlapot vagy kezdett hirdetni az interneten. A kezdeményezés azonban nem csak eszközöket ad a vállalkozások kezébe, hanem olyan tudást is, amely segítségével az internetet hatékonyan tudják használni. Hogy ezt a tudást személyesen is át tudjuk adni, először Miskolcra látogattunk el, ahol több, mint 200 vállalkozás részvételével megtartottuk az első Neten a Cégem Napot. A Nap folyamán 8 különböző előadáson okosodhattak a résztvevő vállalkozók az Internetről. Ezek az általános marketing és fogyasztói ismeretektől kezdve a helyes honlap elkészítésen át a Google AdWords különböző fortélyaiig adtak átfogó képet a hallgatóságnak. A rendezvényt a Borsod Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az országos kamarák alelnöke, Bihall Tamás nyitotta meg, aki támogatásáról biztosította a programot és nagyon fontosnak nevezte, hogy a vállalkozások felismerjék az Internet jelentőségét.

A jelenlévőknek az elődások között lehetőségük volt egyből kipróbálni az elhangzottakat. Az úgynevezett “keltetőkben” helyben elkészíthették honlapjukat, regisztrálhattak a Google Helyek szolgáltatásra, illetve szakértők segítségével hozhatták létre első AdWords kampányukat. Külön érdekesség, hogy a honlap készítéshez és a Google Helyek regisztrációhoz a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulói nyújtottak segítséget. A Keltetőknek köszönhetően, aki még nem rendelkezett honlappal létrehozták azt, illetve, akiknek már volt internetes jelenléte elkészítették első hirdetési kampányukat.

Azoknak akik már rendelkeztek weboldallal és/vagy AdWords kampánnyal, egy honlap és egy AdWords klinika állt a rendelkezésükre és adott választ internetes jelenlétükkel kapcsolatos kérdéseikre. Emellett egy külön részen online marketinggel foglalkozó ügynökségek vártak ingyenes tanácsadással minden érdeklődőt.

A tudás mellé egy kis relaxálás is járt. Ha valaki elfáradt, a masszázs gyorsan újra lendületbe hozhatta. Emellett Miskolcon mutatkozott be a Magyarországon egyedülálló Liquid Galaxy, amely segítségével Google Earth alapon egy pillanat alatt járható körbe a föld. Ezt is lehetősége volt a résztvevőknek kipróbálni.

Reméljük, mindenki hasznos és értékes tudással gazdagodott. Ősszel folytatjuk a Neten a Cégem Napokat más vidéki nagy városokban.