Minthogy a következő két évben várhatóan 165 millió táblaszámítógépet fognak eladni*, nyilvánvaló, hogy a táblaszámítógépek nagy népszerűségre tettek szert az elkötelezett, technikai szakértelemmel rendelkező fogyasztók között. Így aztán nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy új célzási lehetőségeken dolgozunk, melyekkel hatékonyabban tudod megcélozni ezt a közönséget. Úgy módosítjuk a táblaeszközök célzását, hogy pontosabban tudd szabályozni AdWords hirdetéseidet.

A következő hetekben AdWords-kampányaid Beállítások lapjának "Hálózatok és eszközök" szakaszában meg fog jelenni egy új célzási lehetőség, a "Teljes böngészővel rendelkező táblagépek". Bár az Apple iPad eszközöket már korábban is külön meg lehetett célozni, az új funkciónak köszönhetően hirdetéseiddel könnyebben megcélozhatod a teljes táblaeszköz kategóriát. Továbbá azt is pontosabban meg tudod szabni, milyen eszközfajtákon és operációs rendszereken jelenjenek meg AdWords hirdetéseid. Ha például Apple iPad eszközön szeretnéd megjeleníteni a hirdetéseidet, akkor kiválaszthatod a "Teljes böngészővel rendelkező táblagépek" eszközcélzási beállítást, operációs rendszerként pedig megadhatod az "iOS"-t. A táblagépek célzása eleinte csak az Apple eszközökhöz lesz elérhető, de a közeljövőben más készülékekre is ki fogjuk terjeszteni a hirdetésmegjelenítést.

Miután a funkció elérhetővé válik a fiókodban, hirdetéseid automatikusan elkezdenek megjelenni a táblagépeken. Semmilyen további művelet nem szükséges. Ha kampányaid Apple iPad eszközöket is céloznak, akkor a megjelenítések és a költségek növekedését észlelheted, mivel egyre több táblaszámítógépet fogunk bevonni a hirdetésmegjelenítési lehetőségeink körébe. Ha nem szeretnéd, hogy hirdetéseid megjelenjenek táblagépeken, megadhatod ezt a beállítást az eszközcélzási beállításaid között, az alábbi útmutató lépései szerint.

Ne feledd, hogy a táblagépeken csak normál szöveges és képes hirdetések jeleníthetők meg. Ellenőrizd, hogy céloldalad megfelelően jelenik-e meg a táblagépes környezetben, mivel rendszerünk nem engedélyezi azon hirdetéseket táblagépeken, melyek a felhasználókat olyan céloldalra irányítják, ahol számottevő Flash vagy más, nem megfelelően megjelenő tartalom szerepel. További információ ebben a Súgótémakörben található.

Folyamatos törekvésünk, hogy jobb célzási lehetőségeket biztosítsunk hirdetőink számára az AdWords kampányaikban. Reméljük, ezek az új célzási beállítások lehetővé teszik, hogy sikeresen elérd ügyfeleidet a különböző eszközökön és platformokon.

Írta: Surojit Chatterjee termékmenedzser

*cikk az angol nyelvű Google Mobile Ads Blogon