A Google+ mindössze néhány hónapja jelent meg, és azóta már több mint 40 millió felhasználót üdvözölhettünk, és bevezettünk több mint 100 új funkciót. Mindezen emberek számára egy fontos dolog azonban még hiányzik, és ez a Te céged.

Szeretnénk segíteni neked, hogy olyan tartós kapcsolatot tudj kialakítani ügyfeleiddel az interneten, mint személyesen. Ezért bemutatjuk a Google+ cégeknek szolgáltatást, mely olyan eszközöket és termékeket foglal magába, melyek segítségével még közelebb kerülhetsz ügyfeleidhez. A szolgáltatás központi eleme a Google+ Oldalak (angol nyelvű bejegyzés) - ez a testesíti meg céged a Google+-on.


Google+ Oldalak: Valódi párbeszédet folytathatsz a megfelelő emberekkel
Ha szeretnéd megjeleníteni céged a Google+-on, először egy Google+ Oldalt kell létrehoznod. Ezen az oldalon híreket közölhetsz cégedről, beszélgethetsz ügyfeleiddel, személyre szabott üzeneteket küldhetsz különböző csoportoknak, és megtekintheted, hány +1-et kaptál az interneten. Íme a Google+ Oldalak néhány funkciója, ami szerintünk segíteni fog a tartós kapcsolatok kiépítésében:


Hangouts
Előfordulhat, hogy szemtől-szemben szeretnél csevegni az ügyfeleddel. Ha például egy könyvesboltot üzemeltetsz, akkor meghívhatsz egy írót, hogy beszéljen legújabb regényéről, ha pedig kozmetikumokban utazol, akkor egy szépségápolási tanácsadó tippeket adhat a sminkeléshez. A Hangouts segítségével ez rendkívül egyszerű: egyetlen kattintással egyszerre kilenc ügyfeleddel folytathatsz videocsevegést kiváló minőségben. A Hangouts révén visszajelzést kaphatsz termékeidről, segíthet az esetleges problémák megoldásában, vagy egyszerűen csak jobban megismerheted ügyfeleidet - mindezt valós időben.


Körök

A Körök segítségével kisebb csoportokra tagolhatod Oldalad követőit. Ezután különböző üzeneteket küldhetsz a különböző csoportoknak. Létrehozhatsz például egy kört a leghűségesebb ügyfeleid számára, és rendkívüli kedvezményt kínálhatsz nekik.

+1 gomb és Google+ jelvény: Ösztönözd meglévő ügyfeleidet, hogy javasoljanak újakat
A Google+ Oldalak segítségével olyan formában juttathatod el üzeneteidet a felhasználókhoz, amelyet ők egyszerűen megoszthatnak ismerőseikkel. Bevezettük a +1 gombot, melynek használatával az ügyfeleid javasolhatják cégedet az interneten - a Google-keresésnél, a Te hirdetéseidben, a különböző weboldalakon és mobilkészülékeken. Mostantól ügyfeleid a Te Oldaladat is +1-ezhetik, így nem csak egy konkrét hirdetést vagy webhelyet, de magát a márkát is tudják ismerőseik figyelmébe ajánlani.

Annak érdekében, hogy ügyfeleid egyszerűen megtalálják oldaladat, és elkezdjék megosztani azt, két gombot is kínálunk, melyeket elhelyezhetsz webhelyeden, ha felkeresed a Google+ jelvénykonfigurátort (angol nyelvű):

  • A Google+ ikon egy kisméretű ikon, mely közvetlen kapcsolatot létesít a Te Oldaladhoz.
  • Az elkövetkező napokban bevezetjük a Google+ jelvényt is, melynek segítségével az emberek úgy tudják majd felvenni Oldaladat a köreikbe, hogy ehhez nem kell elhagyniuk weboldaladat, és így minden fontos információt megkaphatnak a Google+ révén.

Használd ki a +1-eket, és fokozd hirdetéseid teljesítményét
Hamarosan azt is lehetővé fogjuk tenni, hogy Oldalad összekapcsold webhelyed AdWords-kampányaival, így az Oldaladról, a webhelyedről, a hirdetésekből és a keresési találatokból származó +1-eidet összesítve is láthatod majd. Az ügyfelek látni fogják, hogy céged milyen ajánlásokat kapott, akár egy hirdetést, akár egy keresési találatot, akár oldaladat nézik éppen, ami azt jelenti, hogy a +1-ek nemcsak a Google+ 40 millió felhasználójához jutnak el, hanem mindazokhoz, akik naponta felkeresik a Google oldalait. Ha szeretnéd majd összekapcsolni Oldaladat AdWords-kampányaddal, kövesd az AdWords súgójában leírt lépéseket.


A Google+ kiterjesztése a többi Google-termékre
A végső célunk az, hogy a Google+ átalakítsa a teljes Google-élményt - a személyes jelenlét és a megosztás megjelenjen az összes termékünkben. A mai napon bevezetünk egy új kísérleti funkciót, melynek neve Közvetlen Kapcsolat - ennek segítségével az ügyfelek egyszerűen megtalálhatják Google+ Oldaladat a Google Keresőből. Amikor valaki a Te céged keresi, és egy "+" jelet tesz elé, a Közvetlen Kapcsolat egyből az Oldaladra fogja irányítani őt. Próbáld ki például a következő keresést a google.com-on: "+YouTube". A rendszer arra is rá fog kérdezni, hogy az emberek szeretnék-e automatikusan felvenni a Közvetlen Kapcsolat segítségével megtalált Oldalakat a köreikbe. A Közvetlen kapcsolat nem fog mindenkinél működni. Ha szeretnéd megtudni, hogy a Te Oldaladnál is működhet-e ez a funkció, illetve ha további részleteket szeretnél megtudni, keresd fel a Súgót.


Csak a kezdet
Szeretnénk segíteni abban, hogy céged a lehető leghamarabb megjelenjen a Google+-on, ezért a mai napon mindenki előtt megnyitjuk a Google+ Oldalak próbamezejét. A Google+ Oldal létrehozása mindössze néhány percet vesz igénybe. Először egy személyes Google+-profilra lesz szükséged. Ha még nem rendelkezel Google Fiókkal, akkor gyorsan és könnyen létrehozhatsz egyet. Ha pedig inspirációt keresel, nézz meg néhány olyan céget, amelyek már elkészítették saját Oldalukat:


Ha további információt szeretnél kapni arról, hogyan segítheti a Google+ cégedet, látogasd meg a Google+ - Az Ön cége webhelyet. Még csak az út elején járunk: a következő hetekben és hónapokban számos további funkciót fogunk bevezetni. Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és a legjobb tippekről, vedd fel a Google+ Cégeknek oldalt a saját köreidbe. Ha ötleteid vannak arról, hogyan fejleszthetnénk a Google+ cégeknek szolgáltatáscsomagot, szívesen meghallgatjuk.

Írta: Dennis Troper
Termékfejlesztési igazgató, Google+ Oldalak