A vizuális hirdetés az elmúlt néhány év során mesés átalakuláson ment keresztül: a médium a "Kattintson ide!" stílusú szalaghirdetésektől eljutott oda, hogy intelligens és szexi lehet, ráadásul képes nagyszabású ötleteket életre kelteni (akár a hirdetések világának múltjából is). Most, hogy a vizuális hirdetések eljutottak ehhez a "Hamupipőke pillanathoz", úgy gondoltuk, a "hintónak" is jól jönne a modernizálás. Így most olyan változtatásokat mutatunk be, amelyekkel egyszerűbben vásárolhatsz és futtathatsz megjelenítéseket az AdWords rendszerben.

A Display Hálózat új helye az AdWords rendszerben
Az AdWords-ügyfelek kilenc éven át egy keresésre tervezett kezelőfelületen keresztül vásárolták meg a Display hálózati kampányok megjelenítését. Ez olyan, mint ha valaki üvegpapucsban próbál futni - talán megy a dolog, de mégis sokkal hatékonyabb lenne a megfelelő futócipő használata.  Éppen ezért az AdWords rendszerben saját lapot adunk a Display Hálózatnak. Az elkövetkező néhány hét során megjelenő Display Hálózat lap olyan kezelőfelület, amely alapjaitól kezdve a Display hálózati kampányok futtatására készült, és amelynek használatával egyetlen központi helyről lehet a Display hálózati kampányok ajánlattételét, célzását és optimalizálását elvégezni. Az alábbi képre kattintva megnézheted a Display Hálózat különböző célzási lehetőségeit.

Feltuningolt kontextus szerinti motor
A kontextus szerinti motor, amely kulcsszavak alapján felelteti meg a hirdetéseket az oldalaknak, az AdWords rendszeren keresztüli megjelenítésvásárlás lényegét jelenti. A színfalak mögött kemény munka folyt, hogy ez a motor az eddigi legnagyobb fejlesztésén eshessen keresztül, amelynek eredményeként a Display hálózati hirdetések elérése a kulcsszavak alapján történő kontextus szerinti célzás következő generációs modelljén keresztül a keresés pontosságával párosulhat. Ez azt jelenti, hogy a kontextus szerint célzott kampányok teljesítményét most már az egyes kulcsszavak szintjéig finomhangolhatod, így könnyebben emelheted új magasságokba marketingkampányod teljesítményét.  A keresési kampányokat most már könnyebben kiterjesztheted vizuális kampánnyá, és hatékonyabban tudod a kétféle típusú kampányt együttesen futtatni.

Tegyük fel például, hogy vizuális kampányokat futtatsz egy utazási iroda számára, amely különböző karib-tengeri szigetekre kínál utakat. A korábbi felállásban meghatározott témájú hirdetéscsoportokat hoztál volna létre, amelyek a Turks- és Caicos-szigetekre és a Karib-tengerre irányuló utakat célozzák. A kulcsszavak szintjén most megvalósított átláthatósággal viszont rájöhetsz, hogy a "Turks- és Caicos-szigeteki nyaralás" négyszer olyan nyereséges, mint a "Karib-tengeri nyaralás". Úgy optimalizálhatod tehát a kampányokat, hogy lendületes módon célozzák ezeket a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kulcsszavakat, és visszafogottabbak legyenek a "Karib-tengeri nyaralás" kulcsszóval.

Látványos előnyszerzés
Ahogyan azt a tündérmesék szerzői is tudják, időnként egy kép minden szónál (vagy számnál) többet tud mondani. Az új Display Hálózat lap és a továbbfejlesztett kontextus szerinti motor mellett egy olyan lehetőséget vezetünk be, amellyel vizuális formában megjelenítheted kampányaid elérését, és láthatod, hogy a többféle célzási típus - például kulcsszavak, elhelyezések, témák, érdeklődési területek vagy remarketing - együttes használata hogyan befolyásolja ezt az elérést.

Ezek a változások az eddigi legjelentősebb lépéseink közé tartoznak, amelyeket annak érdekében tettünk meg, hogy a keresési hirdetések tudományos jellegét a vizualitás művészetéhez közelítsük. Reméljük, hogy ezekkel a változásokkal néhány olyan új, nagy hatású eszközt adhatunk a kezedbe, amelyekkel jobban kapcsolatot tudsz teremteni az ügyfelekkel, illetve vonzó és releváns vizuális hirdetéseket tudsz megvalósítani.

További információ
Az új Display Hálózat lapot az elkövetkező hetek során az összes hirdető számára elérhetővé tesszük. A Display Hálózat lap újdonságairól ez a Súgócikk tartalmaz tájékoztatást.

Május 15-én várunk a Google angol nyelvű internetes szemináriumán, amelynek témája a kampányok célzási stratégiáinak optimalizálása a kulcsszavak alapján történő kontextus szerinti célzás következő generációjának alkalmazásával. A regisztrációhoz keresd fel új internetes szemináriumi oldalunkat.

Valamint nézd meg Brad Bendert, a Display Hálózat termékmenedzsment-igazgatóját, amint az új Display Hálózat lapról és a kulcsszavak alapján történő kontextus szerinti célzás következő generációjáról beszél.

Írta:
Alok Goel, a kulcsszavak alapján történő kontextus szerinti célzás következő generációjának termékmenedzsere,
Rebecca Illowsky, a Display Hálózat lap termékmenedzsere
Clare Cui, vezető mérnök