Tavaly mutattuk be TrueView videohirdetéseinket a YouTube-on, amelyek a döntést a néző kezébe adják. Először a videóba ágyazott TrueView formátumot teszteltük, amely lehetővé tette a néző számára a videó előtti hirdetés átugrását. Ha a hirdetést átugroják, azért a hirdető nem fizet. Az elmúlt időszakban a videóba ágyazott TrueView formátum használata Európa-szerte gyorsan terjedt: az Egyesült Királyságban a Listerine és a History Channel, Németországban pedig a Lenovo, az O2 és a Vodafone is ezt választotta. A megtekintési arány - tehát azoknak az aránya, akik úgy döntenek, hogy megnézik a hirdetést - folyamatosan 15–45 százalék között alakul. Így az átugorható reklámokat annyian nézik meg hogy a YouTube TrueView videohirdetések naponta összesen 18 évnyi videót jelenítenek meg. Ráadásul a nézőket - mivel önszántukból nézik őket - jobban leköti, érdekli egy reklám. Hirdetőink most kihasználhatják a TrueView hirdetésformátumok által nyújtott előnyöket, és csak akkor kell fizetniük, ha a néző úgy dönt, hogy megnézi a hirdetésüket.

Négy különböző formátumú megtekintési költséget kínálunk, és ezek alkotják a teljes TrueView szolgáltatáscsomagot: 

1. TrueView videóba ágyazott hirdetések:  a nézőnek 5 másodperc után lehetősége van átugrani a tartalom előtti, közbeni és utáni hirdetést, és a hirdető csak akkor fizet, ha a néző legalább 30 másodpercet vagy a teljes hirdetést megtekintette (amelyik rövidebb).

2. TrueView választható videohirdetések: mielőtt a hosszú videó (10 percnél hosszabb) lejátszása kezdődne el a YouTube-on, a nézők kiválaszthatják, hogy megnézik a három különböző hirdetőtől származó hirdetés egyikét, vagy a szokványos reklámszünetekkel együtt nézik meg a videót. A hirdető csak akkor fizet, ha a néző megtekinti hirdetését. 

3. TrueView keresési videohirdetések: a promotált videók új neve. A hirdetők a YouTube keresési eredményei mellett vagy a Google videokeresési eredményoldalain promotálhatnak egy videót kulcsszavak használatával. A nézők kattintással tekinthetik meg a videohirdetést az egységen belül vagy a YouTube lejátszási vagy csatornaoldalán.

4. TrueView megjelenítési videohirdetések: a kattintásra lejátszott videók új neve. A hirdetők az ajánlott YouTube videók vagy a Google Display Hálózaton található egyéb kapcsolódó webhelytartalom mellett promotálhatnak egy videohirdetést. A hirdetésformátum megjelenése attól függően változik, hogy milyen hirdetésméretet és vizuális formátumot támogat az adott megjelenítő. A nézők a hirdetésre kattintva tekinthetik meg azt. 

A TrueView formátum az Egyesült Államokban végzett kísérletként kezdődött, de már Európában is elérhető. Az összes TrueView-formátum kipróbálására az AdWords Videóhoz szolgáltatáson keresztül van mód, amely a hirdető vállalat méretétől függetlenül teszi lehetővé a videohirdetések egyszerű létrehozását és kezelését az AdWords-fiókon keresztül. Most, hogy a videohirdetéseket az AdWords rendszer szerves részévé tettük, megkezdjük a külön ads.youtube.com webhely felszámolását. A webhely teljes megszűnése pár héten belül várható.

A fenti TrueView formátumok bármelyikének kipróbálásához jelentkezz be AdWords-fiókodba, és kattints a videokampány létrehozására szolgáló lehetőségre. Részletes útmutatást az AdWords súgójában olvashatsz.