A belső linkek hirdetéseidet még értékesebbé teszik azáltal, hogy közvetlen linkeket jelenítenek meg adott weboldalakhoz, amelyeket reklámozni szeretnél. A felhasználók gyorsabban eljuthatnak webhelyed adott céljaihoz. És átlagosan magasabb átkattintási arányt tapasztalhatsz hirdetéseidre vonatkozóan. Ezáltal a belső linkek remek módot kínálnak kampányteljesítményed javítására.

Ezen célkitűzés jegyében a meglévő irányelv előírta, hogy a kampányban szereplő minden egyes belső linknek más-más céloldalra kell mutatnia. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó jelentősen eltérő céloldal-megjelenítést tapasztal minden belső link esetén.

Mostanában azt észleltük, hogy egyre több az ugyanarra a céloldali URL-re vagy azonos tartalomra mutató belső link. Így a mai naptól ezen irányelvünket az eddiginél proaktívabb módon fogjuk érvényesíteni.

Hogyan fog ez működni
Első körben az új és a módosított belső linkekre fogunk koncentrálni. A hirdetések megjelenítése során a rendszer ellenőrzi, hogy a belső linkjeid megfelelnek-e az irányelv előírásainak. Az előírásoknak meg nem felelő belső linkeket nem jelenítjük meg.

Hatása a formátumra és a teljesítményre
Ha növelni szeretnéd annak az esélyét, hogy több belső link is megjelenik a hirdetéseddel, javasoljuk, hogy kampányaidba 6–10 egyedi belső linket vegyél fel.

Ha kevesebb megjeleníthető belső linket azonosítunk, akkor előfordulhat, hogy a hirdetés nem tud a nagyobb két- vagy háromsoros formátumban megjelenni, ahol több megjeleníthető belső linkre lenne szükség. Ne feledd: a nagyobb formátumok jobban láthatók, és magasabb átlagos átkattintási arányt (CTR-t) érnek el. És ha nincs kellő mennyiségű megjeleníthető belső linked, előfordulhat, hogy hirdetéseid egyáltalán nem jelenítenek meg belső linkeket.

Az irányelv jövőbeli érvényesítése a meglévő belső linkeknél
Tisztában vagyunk azzal, hogy a meglévő belső linkek és céloldali URL-ek ismétlődéseinek kézi ellenőrzése és javítása eltart egy ideig. Ezért a meglévő belső linkek proaktív ellenőrzését néhány hónapig késleltetjük. De ne várj az utolsó pillanatig. És ne feledd, a jövőben minden hozzáadott vagy módosított belső linknél proaktív módon fogjuk érvényesíteni az irányelvet.

Az első lépések
Javasoljuk, hogy csinálj egy alapos nagytakarítást, és azokkal a kampányokkal kezdd, amelyek gyakran jelenítenek meg belső linkeket. Ezek valószínűleg azok a kampányok lesznek, amelyeknél a kulcsszavakban márkakifejezések szerepelnek, például a vállalkozásod neve vagy legismertebb termékeid és szolgáltatásaid.

Az alábbi lépésekkel tudod végrehajtani ezt az AdWords kezelőfelületén.
1.   Jelentkezz be az AdWords kezelőfelületére, és kattints a „Hirdetésbővítmények” fülre.
2.   Válaszd ki a „Google Sitelinks bővítmények” elemet a legördülő menüből.
3.   A megfelelő oszlopfejlécre kattintva rendezd a belső link bővítményeket a megjelenítések vagy a kattintások száma szerint.
4.    Kattints a legnépszerűbb kampány minden egyes belső linkjére, és kövesd azokat a céloldalig (ezek a kattintások nem kerülnek pénzbe).
5.   Javítsd a talált ismétlődéseket: vidd az egérmutatót a bővítmények területe fölé, és kattints a ceruzát ábrázoló ikonra.

Ezután a fiókodban található minden kampánynál végrehajthatod ugyanezeket a lépéseket. Ha igazán alapos szeretnél lenni, akkor minden kampánynál hasonlítsd össze a Hirdetések és kulcsszavak lapon szereplő célhelyeket a belső linkekben szereplő helyekkel.

Ha további információra van szükséged, vagy segítséget szeretnél kapni a belső linkekkel kapcsolatban, keresd fel az AdWords súgót, vagy fordulj az AdWords ügyfélszolgálatához.

Írta: Mark Martel, Google Hirdetések csapat