Legyen szó akár több fiók teljesítményének a figyelemmel kíséréséről, akár kampánymódosításokról, a kezelői fiókok a kifinomult eszközöket használó AdWords-hirdetők sokaságát segítik hozzá ahhoz, hogy gyorsabban és hatékonyabban végezzék munkájukat. Attól a céltól vezérelve, hogy még hasznosabbá tegyük a jelentéseket, illetve lehetőséget biztosítsunk a remarketingtevékenység fiókok közötti kiegyensúlyozására, két új, a kezelői fiókokat érintő fejlesztést vezetünk be: a Google Analytics-fiókok összekapcsolását, valamint a remarketingcímkék és -listák megosztását. Hozzáférés az adatokhoz egyetlen összekapcsolással A Google Analytics- vagy Google Analytics Premium-fiókot immár közvetlenül összekapcsolhatja az AdWords kezelői fiókkal az AdWords Fiókbeállítások menüpontjában elérhető új beállításvarázsló segítségével. Ennek a hatékony fiók-összekapcsolási módszernek köszönhetően nincs szükség arra, hogy egyenként kapcsolja össze a különféle Google Analytics- és AdWords-fiókokat.


Mostantól csak egy alkalommal kell importálnia a célokat, a webhelymutatókat, a remarketinglistákat és az egyéb adatokat a Google Analytics rendszerből, és ha bármikor egy újabb AdWords-fiókot vesz fel a kezelői fiókba, azt a rendszer automatikusan összekapcsolja ugyanazokkal az Analytics-tulajdonokkal.
A fejlesztések révén időt takaríthat meg, így a kampányok optimalizálására fordíthatja a figyelmét. A Google Analytics-fiók kezelői fiókkal történő összekapcsolásáról részletesen az AdWords Súgóban olvashat.

Ez a beállítás nem javasolt ügynökségek számára, illetve azoknak akik több céghez kapcsolódó fiókokat kezelnek. Ezekben az esetekben célszerű az Analyticset közvetlenül az alfiókkal összekapcsolni és nem az ügyfélközponton keresztül. A remarketingstratégia kiegyensúlyozása több fiók között Számos hirdető hatalmas sikerrel alkalmazza a Display hálózati remarketinget, a keresési hirdetésekhez használt remarketinglistákat és a Hasonló Közönségeket arra, hogy újra elkötelezze a meglévő ügyfeleket, illetve új ügyfeleket találjon. Annak érdekében, hogy az Ön kezelésében álló AdWords-fiókokra is kiterjeszthesse ezeket a módszereket, immár közvetlenül a kezelői fiók új, „Közönségek” nézetéből hozhat létre és oszthat meg remarketinglistákat, beleértve a Google Analytics vagy az Ügyfélegyezés szolgáltatásból importált listák bármelyikét. Remarketinglistákat ezenkívül kezelői szintű remarketingcímke segítségével is létrehozhat, és a listákat az összes kezelői fiókban felhasználhatja. Így nem lesz szükség arra, hogy újracímkézze a webhelyet, és többféle listát kezeljen minden egyes AdWords-fiókban. Ha bármelyik kezelt fiók saját listákat tartalmaz, a többi kezelt fiókban is rendelkezésre bocsáthatja őket. A fejlesztéseknek köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben és gyorsabban valósíthatja meg remarketingstratégiáját. A remarketingcímkék és -listák megosztásáról az AdWords Súgóban olvashat részletesebben. Írta: Vishal Goenka, vezető termékmenedzser, AdWords