A fejlesztők folyamatosan, új módszereket keresve próbálnak minél több felhasználót rávenni az alkalmazások használatára. Mivel a mobileszközt használó felhasználók céltudatosak, és egy adott dolog csak rövidebb ideig van a figyelmük homlokterében, mind a telepítés előtt, mind utána komolyan meg kell dolgozni azért, hogy valaki igazán elkötelezett alkalmazásfelhasználókat találjon. Azt tapasztaltuk, hogy a felhasználók a telepített alkalmazások negyedét egyáltalán nem használják. Arra törekedtünk, hogy olyan hirdetési eszközöket bocsássunk a fejlesztők rendelkezésére, amelyekkel felkelthetik a felhasználók érdeklődését, illetve bemutathatják az alkalmazás előnyeit. A közelmúltban úgy terveztük újra az egyik, alkalmazáson belül használható hirdetésformátumunkat, hogy segítségével lebilincselő alkalmazáshirdetéseket lehessen készíteni. Ennek megfelelően két új, változatos és figyelemfelkeltő hirdetésformátumot adunk a kreatív alkalmazástelepítési megoldásaink egyre növekvő készletéhez. A Trial Run Ads formátummal már a játék hirdetésében is játszhat A Trial Run Ads alkalmazásformátum streamelt tartalmakat használva lehetővé teszi, hogy a felhasználók a letöltés előtt 60 másodpercig kipróbálhassák a játékot. Az ilyen lebilincselő bemutatók segítenek, hogy a játékot nagyobb valószínűséggel telepítsék olyan felhasználók, akiknek csakugyan tetszik. A felhasználók még a letöltési folyamat előtt betekintést kaphatnak a játékba, az alkalmazásfejlesztők pedig olyan, minősített felhasználókhoz juthatnak, akik a tényleges játékélmény alapján döntöttek a játék mellett. A Trial Run Ads formátum előnyei:
        Játékokhoz kialakított, maximálisan lebilincselő és szórakoztató hirdetések
        A játékosok a letöltés előtt kipróbálhatják az alkalmazást
        Válogatott alkalmazásfelhasználók; a hirdetésekre leadott kattintások és az alkalmazásletöltések relevánsabbak lesznek 
A Cookie Jamhez készített Trial Run Ad formátumú hirdetés

A személyre szabott mobilhirdetésekkel szabadon engedheti kreativitását Elindítjuk az interaktív közbeiktatott hirdetések bétaverzióját. Ezek olyan HTML5-hirdetések, amelyek az egyes hirdetők alkalmazásaihoz igazított, tökéletesen személyre szabott felhasználói élményt kínálnak. A formátum lehetővé teszi, hogy a hirdetők az alapértelmezett sablonok és a dinamikusan beolvasott adatok helyett a saját kreativitásukra építve használják a HTML5 formátumot. A formátummal kifejezetten sokszínű hirdetések készíthetők – nem csak játékalkalmazásokhoz. Az interaktív közbeiktatott hirdetések valóban egyedivé tehetők: megjelenítheti bennük az alkalmazás értékajánlatát vagy a kiemelni kívánt funkciókat – mindezt akár a személyes márkaépítési stratégia részleteihez igazítva. Ez különösen azoknak a hirdetőknek nyújt értékes segítséget, akik az alkalmazást telepítő felhasználók komolyabb elköteleződésére törekszenek.

Az interaktív közbeiktatott hirdetések előnyei:
   A hirdetők gyönyörű és rugalmas felület használatával bontakozhatnak ki
   Egyedi tesztelési és optimalizálási funkciók
    A felhasználók már a letöltés előtt bepillanthatnak az alkalmazásba
    Egyedi márkaépítési lehetőségek

A marketingszakemberek már használják ezeket a lenyűgöző hirdetéseket az alkalmazástelepítések számának növelésére. A Zalora egy olyan applikációt készített, amely lehetőséget nyújt a felhasználók számára, hogy gyors csúsztatással különleges ajánlatokat érjenek el. 
 A Zalora interaktív közbeiktatott hirdetéseiben a felhasználók gyors csúsztatással juthatnak különleges promóciókhoz

A hirdetések testreszabása teljesen egyedi lehet: van, aki az alapértelmezett sablonokat használja, míg mások teljesen egyedi hirdetést készítenek. A marketingszakemberek az alkalmazás élő tartalmát is használhatják figyelemfelkeltő, valós idejű hirdetésformátumok összeállításához. Az elrendezés és az interakciók pontosabban szabályozhatók, A/B teszteket végezhet a kreatívokon, illetve különböző CTA-kkal próbálhatja növelni a konverziók számát. Immár nem leírást ad az alkalmazásról a felhasználóknak, hanem egyedi betekintést adva győzi meg őket, hogy érdemes használni az adott programot.

A hirdetők interaktív közbeiktatott hirdetésekkel mutatják be a galériájukban a legújabb termékkínálatot, emelik ki a saját márkájuk fontos elemeit, illetve demonstrálják hatékonyan – még a telepítés előtt – az alkalmazás fontosságát.
 
A Zalora termékgalériájában lévő interaktív közbeiktatott hirdetésekben a felhasználók gyors csúsztatással léphetnek tovább

Vitathatatlan, hogy a mobileszközökön megjelenő környezetet az ilyen eszközökhöz kell igazítani – nincs ez másképpen a hirdetésekkel sem. Folyamatosan próbálunk olyan új, még jobb megoldásokat találni, amelyekkel kis képernyőkhöz használható interaktív formátumokat alakíthatunk ki.
A Trial Run Ads formátum és az interaktív közbeiktatott hirdetések jelenleg bétaverziójúak, és nem használhatja őket minden hirdető. A bétaverziókkal kapcsolatos programokhoz csatlakozásról a fiókkezelő tud további információt adni. Közzétette: Sissie Hsiao, a Display Hálózat termékigazgatója és Pasha Nahass, a Display Hálózat termékmenedzsere