A marketingtevékenység során fontos lépés annak felismerése, hogy az egyes offline konverziók melyik kulcsszóhoz, illetve hirdetéshez köthetők. Sok marketingszakember nehezen birkózik meg az ehhez szükséges technológia, illetve a jelentős adatmennyiség jelentette kihívással. Gyakran előfordul, hogy a fontos döntéseket különböző forrásokból származó összesített adatok alapján, vagy akár felhasználható adatok nélkül kell meghozniuk. Ez megnehezíti, hogy fel tudják mérni az AdWords-kampányok valódi értékét.

Éppen ezért vezetjük be az AdWords Conversion Import for Salesforce szolgáltatást. Az AdWords Conversion Import for Salesforce anélkül méri az online AdWords-kattintásokból származó offline konverziók értékét, hogy Önnek manuálisan egyeztetnie kellene az AdWords-adatokat az ügyfélkezelési adatokkal.

Működése

Miután összekapcsolta az AdWords- és a Salesforce-fiókot, kiválaszthatja, hogy melyik fontos mérföldköveket – például a pozitív választ eredményező igényfelmérést vagy a sikeres üzletkötést – kívánja konverzióként nyomon követni. Ha a felhasználók rákattintanak a hirdetésre, és ellátogatnak a webhelyre, a webhely egyedi Google kattintási azonosítót rögzít, amelyből megállapítható, hogy a látogató melyik hirdetésre kattintott. Ha a látogató "lead" űrlapot nyújt be a webhelyen keresztül, a webhely továbbítja a kattintási azonosítót a Salesforce szolgáltatásnak, amely elmenti az azonosítót a hozzá fűződő ügyféladatokkal és a jövőbeli értékesítési lehetőségekkel együtt.

Az AdWords rendszeresen ellenőrzi a Salesforce-fiókban, hogy Ön rögzített-e új, hirdetéskattintásokból származó mérföldköveket az értékesítési csatornában. Amennyiben igen, a szolgáltatás AdWords-konverzióként fogja számon tartani ezeket a mérföldköveket.

A Peninsula, az Egyesült Királyság legnagyobb, HR-, foglalkoztatási jogi és munkavédelmi szakértőket tömörítő csapata a következőt nyilatkozta: „Az AdWords Conversion Import for Salesforce segítségével mostantól könnyen megállapíthatjuk, hogy mely kulcsszavak vonzanak értékes potenciális ügyfeleket. Ez lehetővé teszi, hogy a megfelelő területekre összpontosítsuk a tevékenységünket, és ezáltal hatékonyabban használjuk ki a költségkeretet. Mióta elkezdtük alkalmazni ezt a funkciót, 11%-kal csökkentettük a leadenkénti költséget a költségkeret átcsoportosítása és a kiemelt pozícióban lévő, de gyengén teljesítő kulcsszavakra tett ajánlatok csökkentése révén.”

AdWords Conversion Import for Salesforce


Összpontosítson azokra a kattintásokra, amelyek valóban számítanak

Az AdWords Conversion Import for Salesforce átfogóbb képet ad az értékesítési tevékenységről, és lehetőséget biztosít az ajánlatok és a költségkeret hatékonyságnövelő célú korrekciójára. Növelheti például a magasabb minősítéssel rendelkező leadekhez vezető kulcsszavakra tett ajánlatokat, vagy szüneteltetheti azokat a hirdetéseket, amelyek kattintást eredményeztek ugyan, de egyéb lehetőséget nem. Így amellett, hogy okosabban oszthatja be a meglévő költségkeretet, a hirdetési stratégiát is optimalizálhatja a jobb teljesítmény elérése érdekében.

További információ

Az AdWords Súgóban további információt olvashat az AdWords Conversion Import for Salesforce szolgáltatásról. A következő néhány hónapban ez a funkció csak meghívásos alapon lesz használható, de még idén hozzáférhetővé válik minden hirdető számára. Ha még azelőtt meghívót szeretne igényelni a szolgáltatáshoz, hogy az minden hirdető számára elérhetővé válna, nincs más dolga, mint felvenni a kapcsolatot a Google kereskedelmi képviselőjével, vagy ide kattintva megadni a szükséges adatokat.


Közzétette: Jon Diorio, AdWords-termékmenedzser