A napokban jelentettük be a webhelylinkek indulását az AdWordsben és már érkeznek hozzánk az ezzel kapcsolatos kérdések (köszönjük!). Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttük ezeket a kérdéseket a válaszokkal együtt:

Hogyan lehet beállítani a webhelylinkeket?
A webhelylinkek megjelenítését kampány szinten lehet engedélyezni, a Kampány beállítások oldalon. Az engedélyezés azonban még nem jelenti azt, hogy a webhelylinkek minden esetben megjelennek a hirdetésnél.

Minden AdWords-fiókban elérhető ez a beállítás?
Elméletileg minden fiók számára elérhető az új funkció, de a webhelylinkek csak egy meghatározott minőség felett állnak rendelkezésre. Ha a fiókban nincs olyan hirdetés, amely ennek eleget tesz, akkor a beállítási mód sem jelenik meg a Kampány beállítások oldalon.

Milyen keresésekre jelenhet meg webhelylinkekkel kiegészített hirdetés?
A hirdetések webhelylinkjei alapvetően olyan esetekben jelennek meg, amikor egy hirdetés szolgáltatja a "legjobb választ" egy keresési lekérdezésre. A leggyakrabban ez egyedi márkakifejezéseket jelent.

Milyen hirdetéseknél jelennek meg a webhelylinkek?
A webhelylinkek túlnyomórészt kiemelt első pozícióban, jó minőségi mutatóval rendelkező hirdetéseknél jelennek meg, de ezek mellett sem minden esetben.

Hogyan dönti el a rendszer, hogy mely linkeket jeleníti meg?
A beállításoknál az ügyfeleink legfeljebb 10 linket adhatnak meg, mégpedig preferencia szerinti sorrendben. Ebből a legfeljebb 10 linkből választ ki a rendszerünk legfeljebb négyet, figyelembe véve a hirdető preferenciasorrendjét. A kiválasztásnál a webhely linkstruktúráját és az egyes oldalak minőségét is figyelembe veszi a rendszerünk.

Négynél kevesebb webhelylink is megjelenhet?
Igen. Akár egy is.

Hogyan lehet elérni, hogy a webhelylinkek biztosan megjelenjenek?
Biztos receptet nem tudunk adni, de a megjelenés esélyét lehet növelni azzal, ha kiemelt első pozícióba hozzuk a hirdetést (a minőség javításával), és azzal is, ha a látogatók számára leghasznosabb oldalak linkjeit vesszük fel a listára.

Függ a webhelylinkek megjelenítése a költéstől, vagy a napi költségkerettől?
Nem.

8,05% az ákattintási arány, a lehetőség mégsem él. Mi lehet az oka?
Néhány lehetséges ok: nem "legjobb válasz" kaliberű hirdetés, nem márka-kulcsszó, nem megfelelő linkek, alacsony pozíció, nem elég magas minőség.

Mennyire bonyolítja meg ez a kiegészítés a jelentéseket és a konverziókövetést?
A webhelyinkekre érkező kattintások ugyanolyan kattintásoknak minősülnek, mint amelyek a címsorra érkeznek. A jelentések nem tesznek különbséget az egyes linkekre történő kattintások között. A konverziókövetés módszerét a webhelylinkek nem befolyásolják.

Használhatok paraméterezett URL-eket webhelylinkekként?
Igen.

Hogyan működnek együtt a webhelyinkek a kulcsszó szintű URL-ekkel és a bid management programokkal?
A kulcsszó szinten beállított URL-eket és egyéb paramétereket csak a címsorra érkező kattintásoknál tudjuk alkalmazni, a webhelylinkeknél nem. (A mérnökeink dolgoznak ezen.)

Milyen hatása van a webhelylinkek megjelenítésének a hirdetésre?
Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy a webhelylinkekkel megjelenített hirdetéseknek megnő az átkattintási aránya. Ennek a növekménynek az oka azonban bizonyos mértékig a címsorra érkező kattintások magasabb száma.

A webhelylinkek befolyásolják a kattintások számlázását?
A kattintások ára független attól, hogy a hirdetés melyik linkjére kattintottak. Ugyanakkor szűrjük azokat a kattintásokat, amelyek egy hirdetés különféle linkjeire érkeznek gyors egymásutánban.

Egy keresésre több, webhelylinkekkel kiegészített hirdetés is megjelenhet?
Nem, csak egy.

A tartalmi hálózaton is megjelennek a webhelylinkek?
Nem, csak a Google találati oldalain.

...és mi a helyzet a keresési hálózat egyéb oldalaival?
A webhelyinkek ott sem jelennek meg.

Milyen előírások vonatkoznak a webhelylinkekre?
A hirdetésekre általánosan érvényes Szerkesztői irányelvek itt is érvényesek.

(Köszönjük a kérdéseket és bízunk benne, hogy hasznosak a válaszaink. A további kérdéseket az AdWords Súgófórumon várjuk.)

Stekkelpak Zoltán, magyar AdWords csapat