A dinamikus kulcsszóbeillesztés alkalmazásával a tartalmi hálózaton megjelenő hirdetések relevanciáját is lehet fokozni, és ezáltal az átkattintási arányt és a minőségi mutatót javítani. Ez viszont csak akkor igaz, ha a kulcsszólista jól leírja a megcélozni kívánt oldalak témáját - amellett természetesen, hogy minden, benne szereplő kulcsszó beleillik a hirdetésszövegbe.

Az alábbi kulcsszólista például megfelel, mert a kulcsszavak egyöntetűek a kulcsszóbeillesztéshez, és együttesen jól körülírják a témát is:

canon d60
canon powershot a40
canon s400
canon 10d
canon powershot s40
canon eos d60
canon dc 100

Ha kulcsszavakkal célozzuk meg a tartalmi hálózatot, akkor az AdWords rendszere az azonos hirdetéscsoporthoz tartozó kulcsszavak összessége alapján találja ki a témát, vagyis nem az egyes kulcsszavak szintjén történik a célzás. Éppen ezért a csak tartalmi hálózatra, kulcsszavak alapján célzott kampányban nem látunk kulcsszószintű teljesítményadatokat, azok csak a hirdetéscsoport szintjén jelennek meg.

Ugyanez a helyzet dinamikus kulcsszóbeillesztés használata esetén annak ellenére, hogy a hirdetésben az a kulcsszó fog megjelenni, amelyik a legszorosabban kapcsolódik az adott weboldal tartalmához. Ha a rendszer bizonytalan a legjobban kapcsolódó kulcsszót illetően, vagy az más okokból (például karakterkorlát vagy védjegy) nem tud megjelenni, akkor az alapértelmezettként megadott szó fog megjelenni a tartami hálózaton is.