Örömmel jelentjük be a Konverzióoptimalizáló egy új fejlesztését: a beállítás használatával az egy konverzióért átlagosan fizetni kívánt összeget állíthatod be az egy konverzióért maximálisan fizethető összeg helyett.

A Konverzióoptimalizálót 2007-ben úgy indítottuk el, mint egy olyan eszközt, amely tanulmányozza a konverziókövetési adatokat, majd automatikusan módosítja az ajánlatokat az egyes aukcióknál a kampány ROI-jának (beruházási megtérülésének) növelése érdekében.
Az elmúlt néhány évben örömmel értesültünk arról, hogy közületek sokan számoltak be az ROI lényeges javulásáról a Konverzióoptimalizáló használatának köszönhetően. A hirdetők között végzett felmérés valójában azt jelzi, hogy a hirdetők átlagosan 21 százalékos növekedést értek el a konverziók terén, miközben CPA-juk (ügyfélszerzési költségük) 14 százalékkal csökkent.*

A Konverzióoptimalizáló legutóbbi frissítéseit a visszajelzéseitek alapján hajtottuk végre. Sokan arról számoltak be, hogy az eszköz eddig azt kérte, hogy a max. CPA-ajánlatot állítsák be az előzmények alapján, mégis inkább a cél vagy az átlagos CPA-ban gondolkodnak, amikor az online hirdetéseiket kezelik.

Amennyiben max. CPA-ajánlatokat szeretnél használni a Konverzióoptimalizálót használó kampányaidnál, akkor nem kell módosításokat végezned a kampányaidon. Ha azonban a cél CPA-alapú ajánlattétellel szeretnéd kezelni a kampányokat, mostantól ez a lehetőség is elérhető.

A cél CPA-alapú ajánlattétel bekapcsolásához nyisd meg fiókod Beállítások lapját, válaszd a "Konverziókra koncentrálva" lehetőséget, és kattints a "Haladó beállítások" elemre. Ne feledd, hogy a Konverzióoptimalizáló csak olyan kampányoknál érhető el, amelyek az AdWords Konverziókövetést használják, és legalább 15 konverziót értek el az utóbbi 30 napban.

*Ez az elemzés az egy éven belüli, Konverzióoptimalizálót használó kampányokat hasonlítja össze kampányok egy kontrollcsoportjával, és bemutatja a Konverzióoptimalizáló átlagos hatását. A tényleges hatás kampányonként eltérő.