A Google I/O csapatánál nemrégiben bejelentettük, hogy az elkövetkező hetekben megkezdjük a click-to-call hirdetések kibővítését a mobiltartalmakra és a Google Display Hálózat mobilalkalmazásaira is. Akár a legújabb hirdetéseket olvassák potenciális ügyfeleid mobiljukon, akár sporteredményeket néznek meg, vagy letöltött játékkal játszanak, releváns hirdetésekkel érheted el őket, amelyekre kattintva felvehetik a kapcsolatot üzleteddel vagy vállalkozásoddal.

Előnyök:

Akik használják a keresési click-to-call hirdetéseket, talán már tudják, hogy a hívás lehetősége több értékes leadet és konverziót jelent, hiszen a hívást kezdeményezők gyakrabban készek a vásárlásra. A hirdetések telefonszámmal történő ellátása emellett azt is jelenti, hogy üzleted vagy vállalkozásod hitelesebbé válik, ami a magasabb átkattintási arány növekedést eredményez mind a hívások, mind pedig a webhelyed felkereséseinek számában. A click-to-call hirdetések beállítása a mobiltartalmaknál és -alkalmazásoknál ráadásul egyszerű - még akkor is, ha teljesen új vagy a mobilhirdetések, a click-to-call hirdetések vagy a Google Display Hálózat világában.

Első lépések útmutatója:

Ahhoz, hogy hozzá kezdhess a click-to-call hirdetések használatához a mobilalkalmazások és mobiltartalom területén, hajtsd végre az alábbi három egyszerű lépést:

1. Győződj meg arról, hogy kampányaid a Google Display Hálózaton is megjelenhetnek. Ehhez a Kampánybeállításoknál vagy a "Minden elérhető webhely", vagy konkrétan a "Tartalmi Hálózat" lehetőséget jelöld be.


2.Állítsd be telefonbővítményeidet, és add meg vállalkozásod telefonszámát.


A click-to-call hirdetések mobiltartalomhoz és mobilalkalmazásokhoz elérhető változata jelenleg csak a telefonbővítményeket támogatja, a helybővítményeket nem.

3. Győződj meg arról, hogy beállításaid alapján hirdetéseid megjelenhetnek-e a teljes internetböngészővel rendelkező mobileszközökön.Az eredményesség növelése:

Miután elkészültél beállításaiddal, javasoljuk, hogy kövesd nyomon eredményeidet és kísérletedet. Átfogó jelentési lehetőségeinkkel megtekintheted, hogy hány hívás érkezett kampányonként, hirdetéscsoportonként, illetve kulcsszavanként - ennek köszönhetően egyszerűen megfigyelheted és javíthatod kampányaidat. Ne feledd, hogy ugyanannyit fizetsz egy hívásért, mint egy kattintásért! Érdemes tehát új tartalmi mobilkampányokkal kísérletezned, hogy kitapasztalhasd, mi az, ami legjobban működik.

Új, innovatív mobilhirdetés-formátumok a közel jövőben:

A Google I/O csapata elérhetővé tett egy előzetest azokról az új kibontható hirdetési egységekről, amelyek videókat és képeket jelenítenek meg a teljes internetböngészővel rendelkező mobileszközök mobiltartalmán, illetve mobilalkalmazásaiban. Ezek az új hirdetési egységek több területet biztosítanak, és a potenciális ügyfelek számára lehetővé teszik, hogy interakcióba léphessenek anélkül, hogy a rendszer átirányítaná őket az éppen megtekintett tartalomtól vagy alkalmazástól. Amikor a felhasználók egy videó lejátszás gombjára kattintanak, akkor a hirdetési egység az eszköz belső videolejátszójában vagy YouTube alkalmazásában jelenik meg (csak bizonyos országokban). Miután a felhasználó bezárja a videót, ugyanarra a helyre kerül vissza, ahol elhagyta a mobilwebhelyet vagy -alkalmazást. Az új formátumok bétatesztelése jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban lévő hirdetőinknél zajlik. Reméljük, mihamarabb szélesebb körben elérhetővé tehetjük ezen formátumokat is.