A Jelentésközpontban rengeteg hasznos adat található, de a hatékony kampánykezeléshez az információk mellett megfelelő vezérelhetőségre is szükség van. Ezért néhány jelentést áthelyeztünk a Jelentésközpontból közvetlenül a Kampányok lapra.

Mostantól részletes statisztikákat jeleníthetsz meg a keresési kifejezésekkel és az automatikus elhelyezésekkel kapcsolatban; olyan dimenziók szerint szegmentálhatod az adatokat, mint például az egyezés típusa vagy a hét napja, valamint a megosztani kívánt adatokat elküldheted e-mailben és ütemezheted azok letöltését - mindezt azokról az oldalakról, ahonnan a kampányok kezelése történik. Ezek az újítások azt eredményezik, hogy a teljesítményt jelentősen befolyásoló tényezőket gyorsabban és könnyebben azonosíthatod, így hatékonyabban reagálhatsz ezen tényezők változásaira is.

Ennyi hasznos információval a Kampányok lapon, már nem az AdWords Jelentésközpont lesz a legjobb hely az új jelentési funkciók elérésére. Erőinket jelenleg arra összpontosítjuk, hogy a lehető leghatékonyabb jelentéskészítési eszközöket hozzuk létre, emellett a meglévő jelentések fokozatos áthelyezését tervezzük a Kampányok lapra, mígnem végleg nyugállományba küldjük a Jelentésközpontot.

Íme a változások bevezetésének részletei:
  • A következő hetekben minden jelentés fontosabb funkcióit a Jelentésközpontból a Kampányok lapra helyezzük át.
  • Amint elérhetővé válik egy jelentés a Kampányok lapon, a Jelentésközpontban eltávolítjuk az ilyen típusú jelentés létrehozásának lehetőségét.
  • Aggodalomra azonban semmi ok: az adott jelentéstípushoz beállított ütemezett jelentéseid továbbra is a szokott módon lefutnak. Ugyanakkor ezen jelentéseket a Vezérlőpult és könyvtár "Jelentések" szakaszába is átmásoljuk. Miután megbarátkoztál az ütemezett jelentéseid új verziójával, törölheted a régi jelentéseket a Jelentésközpontból, hogy elkerüld az ismétlődő e-mail üzeneteket.
  • Miután minden jelentéstípust áthelyeztünk a Kampányok lapra, teljes egészében nyugdíjazzuk a Jelentésközpontot. Ezt követően csak azon oldalakról töltheted le, ütemezheted és küldheted el e-mailben jelentéseidet, ahonnan kampányaidat is kezeled.
Ezek a változtatások csak az egyéni fiókokhoz tartozó Jelentésközpontot érintik. Az Ügyfélközpont jelentései nem módosulnak az átállás során.

Az áttérés állapotát bármikor ellenőrizheted; ehhez csak annyit kell tenned, hogy megnézed azon jelentések listáját az AdWords Súgójában, amelyek már teljesen elérhetők a Kampányok lapon.

Ha visszajelzésed van a változásokkal kapcsolatban, kérjük, küldd el nekünk. A közeljövőben további blogbejegyzéseket tervezünk közzétenni az új jelentéskészítési funkciókkal kapcsolatban.

Google AdWords Csapat