Augusztus közepén jelentettük be, hogy a frissített Kulcsszóválasztó eszköz béta szakasza hamarosan véget ér. Ma pedig a Kulcsszóválasztó eszköz teljes körű bevezetését szeretnénk bejelenteni.

A teljes körű bevezetés azt jelenti, hogy vettük a kulcsszóválasztó eszköz korábbi változatának számos funkcióját, ezekhez hozzáadtunk néhány új funkciót, továbbá megszüntettük az eszköz korábbi és jelenlegi változata közötti váltási lehetőséget. Ezentúl már kizárólag a frissített Kulcsszóválasztó eszköz lesz elérhető az AdWords szolgáltatásban, úgyhogy a jövőben a "Kulcsszóválasztó eszköz" megnevezés alatt ez értendő.

A Kulcsszóválasztó eszköz néhány előnye:
  • Rugalmas keresési beállítások: Kereshetsz a kulcsszavak, webhelyek/URL-ek és kategóriák (amennyiben elérhetők) bármilyen kombinációjának használatával, és az eredmények egyedi készletét tekintheted meg.
  • Egyszerű kulcsszófinomítás: Szűrd az eredményeket a szavak vagy kulcsszavak egyezési típusai alapján.
  • Kizáró kulcsszavak: Kulcsszólistádról egyszerűen felveheted a kulcsszóötleteket és a kizáró kulcsszavakat. Kattints a kulcsszóra, és használd a legördülő menüt a kizáró kulcsszó kijelölésére és mentésére.
  • Haladó beállítások: Tekintsd meg a mobilkeresés statisztikáit, és használd a helyi kereséseken, keresésen és hirdetésmegosztáson stb. alapuló adatszűrőket.
Az említett módosítások mellett megváltoztattuk a globális havi keresések és helyi havi keresések számának számítási módját. Az oszlopokban szereplő statisztikai adatok alapját mostantól csak a Google.hu keresési forgalma képezi. Korábban ezekbe az adatokba beletartozott a keresési partnerek forgalma is. Hirdetőink visszajelzései alapján frissítettük ezeket a statisztikákat, így reméljük, hogy hasznosabbnak találod majd az adatokat a kulcsszavak kiválasztása során.

Ugyan mi azt javasoljuk, hogy a Kulcsszóválasztó eszköz használata során a felhasználó legyen bejelentkezve az AdWords szolgáltatásba, az eszköz bejelentkezés nélküli használatára is lehetőség van. Reméljük elnyeri tetszésed az eszköz továbbfejlesztett változata.

Petlyánszki Gábor