Még júliusban elkezdtük az AdWords jelentések áthelyezését a Kampányok lapra. Azóta már minden fontos AdWords jelentést átmásoltunk, így adataidat gyorsan letöltheted ugyanarról az oldalról, mint ahol a kampányaid kezelése is történik.

A következő pár hét során befejezzük az átállást, és teljes egészében megszüntetjük a Jelentésközpontot. Ezt követően valamennyi jelentés ütemezése és letöltése az AdWords kampánykezelési rendszerén belül fog történni.

Az újfajta jelentéskészítésre fokozatosan történt az átállás, melynek során nagy hangsúlyt fektettünk a hirdetőktől érkező visszajelzésekre.

Például, úgy hallottuk, hogy bizonyos jelentéskészítési beállításokat is túlságosan eldugottnak találtatok. A probléma kiküszöbölése érdekében kapcsolódó GYIK-okat helyeztünk el a Kampányok lap letöltési menüjeiben, hogy könnyebben megtalálhassátok a számotokra fontos nézeteket és mutatókat.

Ha már most is töltesz le jelentéseket a Kampányok lapról, akkor már megszokhattad ezt a rengeteg változást, és talán azt is tudod, hogy minden ütemezett jelentésedet átmásoltuk a Vezérlőpult és könyvtár részbe. A későbbiekben az ütemezett jelentések valamennyi régi verzióját törölni fogjuk a Jelentések lapról, ennek következtében november elejétől a korábban beállított jelentéseidet már nem fogjuk e-mailben elküldeni. Nem sokkal ezután teljesen el fogjuk távolítani a Jelentésközpontot.

A leállításra való felkészülés jegyében összehasonlíthatod a Vezérlőpult és könyvtár Jelentések szakaszában lévő ütemezett jelentéseidet az ütemezett jelentések Jelentésközpontban lévő régebbi verzióival, és elvégezheted a szükséges módosításokat, hogy biztosan a számodra fontos adatokat kapd meg, a neked tetsző formátumban.

Ha további forrásokat szeretnél áttekinteni a módosítások ügyében, látogass el az AdWords Súgójába, és nézd meg az egyes jelentésekkel kapcsolatos témaköröket. Továbbá közzétettünk egy előtte-utána útmutatót a legfontosabb jelentésekkel kapcsolatban, amelyben lépésről-lépésre ismertetjük a legnépszerűbb AdWords jelentések futtatását.

Még egyszer köszönjük az átállás során tanúsított türelmedet. Ha további észrevételeid vannak az AdWords jelentéseivel kapcsolatban, kérjük, küldd el nekünk őket.

Petlyánszki Gábor, magyar AdWords csapat