A kezdőknek, illetve az AdWords alapismereteinek felfrissítését igénylő hirdetőknek szóló sorozatunk hatodik részében a jó fiókstratégia fontosságáról lesz szó.

Mint azt tudhatod, AdWords-fiókod több szintből épül fel: fiók, kampány és hirdetéscsoport. Az alábbi ökölszabályokat érdemes lehet figyelembe venni a fiók szerkezetének kialakítása során.
  • Webhelye(i)dnek, illetve a kínált termékeidnek/szolgáltatásaidnak megfelelően strukturáld az AdWords-fiókodat.
  • A fentieknek megfelelően nevezd el a kampányokat és a hirdetéscsoportokat
  • Minden hirdetéscsoport 10-20 belefoglaló kulcsszót és 5-10 kizáró kulcsszót tartalmazzon.
Tegyük fel például, hogy használtautó-kereskedéssel foglalkozol, amely Szlovákiában és Romániában egyaránt szeretne hirdetést folytatni. Először hozz létre egy olyan kampányt, amely a Szlovákiában tartózkodó szlovákul beszélőket célozza, majd egy másik kampányt, amely a Romániában lévő románul beszélőket célozza. Ha pedig két autómárkát értékesítesz - jelen esetben ez a Lada és a Dacia -, akkor mindegyik kampányon belül hozz létre számukra egy-egy hirdetéscsoportot.

"A" kampány: Használt autók - Szlovákia
"A"/1. hirdetéscsoport: Lada
"A"/2. hirdetéscsoport: Dacia

"B" kampány: Használt autók - Románia
"B"/1. hirdetéscsoport: Lada
"B"/2. hirdetéscsoport: Dacia

Az "A"/1. hirdetéscsoportban (használt Lada autók Szlovákiában) az eladó Lada autókról szóló, szlovák nyelvű hirdetéseket hozz létre. A kulcsszavaknak szorosan kapcsolódnia kell a hirdetésszöveghez és a céloldalhoz, és említsd meg a következők valamelyikét például: "használt Lada", "vásároljon használt Ladát", "Lada olcsón" stb.

A jó fiókszerkezet egyik előnye, hogy áttekintést nyújt az online marketingtevékenységeidről. Továbbá azáltal, hogy a struktúrát a webhelyekhez és a kínált termékekhez/szolgáltatásokhoz igazítod, könnyebb lesz változtatásokat bevezetni, és optimalizálni a fiókot.

Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosnak bizonyulnak az AdWordsszel való hirdetési tevékenység során. További hasznos információt és tanácsokat találhatsz erről a témáról az AdWords Súgóban elérhető Kezdők útmutatójában. Hamarosan jelentkezünk e kezdőknek szóló blogsorozat következő bejegyzésével.

Szerző: Kristin Sarstedt, az Inside AdWords csapat tagja