A kezdőknek, illetve az AdWords alapismereteinek felfrissítését igénylő hirdetőknek szóló sorozatunk hetedik részében a Hirdetés-előnézeti eszköz előnyeiről és használatáról lesz szó.

A Hirdetés-előnézeti eszközzel olyan formátumban tekintheted meg hirdetéseidet, ahogy azok a Google keresési eredményoldalain megjelennek, a hirdetésmegjelenítések számának a növelése nélkül. Ha ehelyett közvetlenül a Keresési Hálózaton rákeresnél a hirdetéseidre, de nem kattintanál rájuk, akkor ezáltal növelnéd a megtekintések számát, azonban a kattintások száma nem változna, ami csökkentheti a minőségi mutatót.

A Hirdetés-előnézeti eszköz használata során fontos meggyőződni arról, hogy az eszköz beállításai összhangban vannak-e a kampány beállításaival.

A hirdetés valószínűleg nem jelenik meg, ha:
  • a CPC vagy a minőségi mutató értéke túl alacsony;
  • a napi költségkeret felhasználásra került;
  • a felhasználó nem a célzott területen tartózkodik;
  • a hirdetés pozíciója a második keresési oldalon van;
  • a célnyelv eltér attól, ami a felhasználó beállítása a Google felhasználói felületére vonatkozóan;
  • a hirdetés ellenőrzés alatt áll vagy el lett utasítva.
Reméljük, hogy ezek a tippek hasznosnak bizonyulnak az AdWordsszel való hirdetési tevékenység során. További hasznos információt és tanácsokat találhatsz erről a témáról az AdWords Súgóban elérhető Kezdők útmutatójában. Ezenkívül felkeresheted az AdWords Online Tanfolyamot, ahol megnézheted ezt az ingyenes útmutatót, amely felsorolja a lehetséges okait annak, hogy miért nem látod a hirdetéseidet. Végül ne feledd, hogy hamarosan jelentkezünk e kezdőknek szóló blogsorozat következő bejegyzésével.

Szerző: Kristin Sarstedt, az Inside AdWords csapat tagja