Májusban már beszámoltunk róla, hogy hamarosan megjelennek táblagépcélzási lehetőségeink. Most pedig nagy örömmel jelentjük be, hogy a táblagépcélzás mostantól minden hirdető számára elérhető. A táblagépcélzás az AdWords új kampánycélzási lehetősége, melynek segítségével a hirdetők pontosabban szabályozhatják a táblagépek célzását, és hatékonyan elérhetik az ilyen eszközök egyre nagyobb közönségét.

Az új célzási lehetőség - "Teljes böngészővel rendelkező táblagépek" - AdWords fiókod Beállítások lapjának "Hálózatok és eszközök" szakaszában található. Bár az Apple iPad eszközöket már korábban is konkrétan meg lehetett célozni a "Mobileszközök" között, az új táblagépcélzási lehetőség révén a táblagépek külön eszközkategóriába kerülnek, te pedig hirdetéseiddel az összes táblagépet megcélozhatod. Ezenkívül az új táblagépcélzási lehetőség pontosabb szabályozást tesz lehetővé, mivel konkrét operációs rendszerek kiválasztására is lehetőséget nyújt. Ha például csak Apple iPad eszközön szeretnéd megjeleníteni a hirdetéseidet, akkor kiválaszthatod a "Teljes böngészővel rendelkező táblagépek" eszközcélzási beállítást, operációs rendszerként pedig megadhatod az "iOS"-t.


A funkció bevezetését követően hirdetéseid automatikusan elkezdenek megjelenni a táblagépeken. Semmilyen további művelet nem szükséges. Ha kampányaid kifejezetten Apple iPad eszközöket céloznak, akkor a megjelenítések és a költségek növekedését észlelheted, mivel egyre több táblaszámítógépet fogunk bevonni a hirdetésmegjelenítési lehetőségeink körébe. Ha nem szeretnéd, hogy hirdetéseid megjelenjenek a táblagépeken, módosítsd célzási beállításaidat részletes útmutatónk alapján.

Mivel a következő 2 évben várhatóan 165 millió táblagépet fognak leszállítani (angol nyelvű cikk), úgy gondoljuk, hogy a táblagépek elterjedése és használata nagyszerű lehetőséget kínál majd a marketingesek számára, hogy hatékonyabb és relevánsabb módszerekkel tudjanak kapcsolatba lépni ügyfeleikkel. Reményeink szerint új táblagépcélzási lehetőségünknek köszönhetően te is jobban meg tudod majd ragadni ezt a lehetőséget.

Írta: Surojit Chatterjee, vezető termékmenedzser, Mobilhirdetések