A múlt hónapban mutattuk be a Google+ Oldalak szolgáltatást, amely újfajta lehetőségeket kínál a  nyilvános arculatod Google+ szolgáltatáson belüli kialakítására.  Meghallgattuk visszajelzéseiteket, és a mai nappal számos új eszközt és vezérlőt teszünk elérhetővé, amelyekkel még jobban tudod majd kezelni az oldalaidat.  Ezek az új szolgáltatások a következő napokban fognak megjelenni a Google+ fiókokban, úgyhogy ha véletlenül ma még nem látod őket, akkor a hét későbbi részében gyere vissza, hátha már megjelentek.

Több adminisztrátor, a tulajdonjog átadása
Sokan mondtátok, hogy szeretnétek, ha több, saját hitelesítési adatokkal rendelkező embert bízhatnátok meg az oldalaitok kezelésével.  Mától fogva akár 50 kezelőt is felvehetsz az oldalaid kezelésére az új Oldalbeállítások panelen. A kezelők bejegyzéseket írhatnak, válaszolhatnak a megjegyzésekre, fényképeket tölthetnek fel, módosíthatják a profiladatokat, sőt, további kezelőket is felvehetnek/törölhetnek. Ezenkívül az oldal tulajdonjogának az átadását is lehetővé tettük. Az oldal tulajdonjoga azonban csak már meglévő kezelőre ruházható át.  Ehhez kattints a "Tulajdonjog átadása" linkre az Oldalbeállítások panelen, majd válaszd ki azt a kezelőt, akire át szeretnéd ruházni a tulajdonjogot.Értesítési beállítások

A másik szolgáltatás, amelyen mostanában dolgoztunk, azt a célt szolgálja, hogy oldaltulajdonosként értesítéseket kaphass az oldaladon végrehajtott műveletekről.  Ezzel a módosítással a személyes profilodtól függetlenül szabhatod testre a vállalkozásod oldalával kapcsolatban érkező értesítéseket, és kiválaszthatod a neked tetsző részletességet.  Az új beállítások révén módosíthatod az oldallal kapcsolatos értesítéseket fogadó e-mail címet, testreszabhatod, miről kapj értesítést, és beállíthatod az értesítési módokat is.A módosítások beállításához kattints az Oldalbeállítások linkre, és keresd meg a "Kézbesítési beállítások módosítása" szakaszt.  Itt lehet beállítani, milyen eseményekről szeretnél értesítést kapni, és az oldallal kapcsolatos értesítéseket fogadó másik (tehát a személyes e-mail címedtől különböző) e-mail címet is meg lehet adni. Ha fiókodban több kezelő is van, akkor akár egy csapatcímet is megadhatsz, amelyhez mindenki hozzáfér.Egyesített +1 & Kör számláló

Módosítjuk továbbá a Google+ Oldaladon látható +1 számlálót is.  Mától kezdve az oldaladon látható félkövér számláló a Google+-on és az internet más pontjain leadott +1-eket egyaránt magába fogja foglalni, és azt is mutatja, hogy hányan vettek fel Téged a köreikbe. A módosítás nincs hatással a +1-ek hirdetéseknél történő számlálására és megjelenítésére; az összesített szám csak az Oldaladon, valamint a webhelyeden lévő Google+ jelvényen fog megjelenni.Úgy gondoljuk, hogy ez az egyszerű módosítás jobban kiemeli azt, hogy összesen hányan ajánlanak Téged, és hogy hányan követik a vállalkozásodat a Google-on keresztül.

Az új funkciókról a Google+ Súgójában találhatsz további tájékoztatást.  Folyamatosan dolgozunk újabb, a Google+ élményedet fokozó módszerek kidolgozásán, úgyhogy továbbra is várjuk a visszajelzéseiteket.

Írta: Michael Nestler
Google+ oldalak