Az AdWords automatikus ajánlattételi funkciója nélkülözhetetlen eszköz, amellyel a marketingszakemberek időt takaríthatnak meg, és fokozhatják a teljesítményt. A Google gépi tanulási algoritmusán alapuló funkció tömegesen optimalizálja az ajánlatokat minden egyes aukciónál, és rengeteg különböző változót vesz figyelembe ahhoz, hogy az ajánlatokat az adott felhasználó egyedi kontextusához igazítsa. 2015-ben számos új jelentéskészítési funkciót vezettünk be a megosztott könyvtárban annak érdekében, hogy átláthatóbbá tegyük az automatikus ajánlattétel teljesítményét. Az ajánlattételi statisztikákat most a középpontba helyezzük az AdWords leggyakrabban használt oldalain három új funkció segítségével:

  • Új értesítések, amelyek azonnal jelzik az ajánlattételi problémákat 
  • Az ajánlattételi stratégiára vonatkozó, közvetlenül a kampány és a hirdetéscsoport állapotoszlopában megjelenő állapotok 
  • A kampány szintjén beállítható normál ajánlattételi stratégiákhoz igénybe vehető, sokoldalú teljesítményjelentés
Új ajánlattételi értesítések segítik a problémamegoldást Új, kifejezetten az automatikus ajánlattételre vonatkozó értesítések kerültek a rendszerbe, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön a lehető leghamarabb behatárolja és megoldja a problémákat. Először olyan értesítéseket vezettünk be, amelyek a konverziókövetés helytelen beállítása esetén jeleznek, de a későbbiekben más típusú értesítések is követni fogják őket. A helytelen konfigurációt jelző értesítés például akkor jelenhet meg, ha Ön a konverziók alapján optimalizáló ajánlattételi stratégiát – például cél-CPA stratégiát – alkalmaz, de kikapcsolta a konverziókövetést, vagy nem vett fel konverziós műveletet az elsődleges Konverziók oszlopba.
Az ajánlattételi állapotokat integráljuk a kampányok és a hirdetéscsoportok állapotával Az elkövetkező hetekben bevezetjük az ajánlattételi stratégiák állapotainak megjelenítését a kampányok és a hirdetéscsoportok fő állapotoszlopában annak érdekében, hogy láthatóbbá tegyük őket a mindennapi munkafolyamatok során. Ha például az ajánlatok maradéktalan optimalizálását akadályozó ajánlatkorlátokkal rendelkezik, akkor a „Használható (korlátozott)” állapotot közvetlenül a fő állapotoszlopokban láthatja majd. A következők lesznek azok a frissített állapottípusok, amelyeket az automatizált szabályokra, illetve a mentett szűrőkre és jelentésekre alkalmazhat:
Állapot
Mi változik?
Használható
Nincs változás
Használható (költségkeret korlátozza)
A jelenlegi „Költségkeret által korlátozva” állapot átnevezése a többi állapottípussal való egységesítés érdekében
Használható (tanulás)
Új állapottípus az automatikus ajánlattételhez
Használható (korlátozott)
Új állapottípus az automatikus ajánlattételhez
Használható (hibás konfigurálás)
Új állapottípus az automatikus ajánlattételhez

Az alapértelmezett ajánlattételi stratégiákhoz is igénybe vehető a sokoldalú teljesítményjelentés A portfólió ajánlattételi stratégiákhoz rendelkezésre álló jelentéskészítési funkciókat kiterjesztjük a kampányszinten beállítható, normál ajánlattételi stratégiákra is. Ezeket a jelentéseket az elkövetkező hetekben vezetjük be, és a Kampányok lap „Ajánlattételi stratégia” legördülő menüjében találhatja majd meg őket. Ily módon lehetővé válik annak nyomon követése, hogy az ajánlattételi állapot és a célok változásai milyen hatást gyakorolnak a teljesítmény időbeli alakulására.
Látogassa meg a Súgót, és tekintse át a bevált módszereket, ha részletesebben szeretne tájékozódni az automatikus ajánlattételről. Ha arra kíváncsi, hogy miként működik az aukciós idejű ajánlattételi technológia a konverzióalapú ajánlattételi stratégiák alkalmazásakor, olvassa el ezt a teljes körű útmutatót.


Közzétette: Jonathan Wang, Product Manager, AdWords Bidding